Премиерът Бойко Борисов днес ще представи резултатите от Българското председателство

...
Премиерът Бойко Борисов днес ще представи резултатите от Българското председателство
Коментари Харесай

Борисов отчита резултатите от Българското европредседателство пред ЕП

Премиерът Бойко Борисов през днешния ден ще показа резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз пред Европейския парламент, оповестява държавната прессулжба.

Премиерът ще осведоми евродепутатите за напредъка и резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз по главните цели: европейска вероятност и съгласуваност на Западните Балкани, бъдещето на Европа и младежите, сигурност и непоклатимост в мощна и единна Европа и цифровата стопанска система и уменията на бъдещето.

Преди присъединяване в пленарната сесия, министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни.На 30 юни България съобщи ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз на Австрия.

В церемонията, която се състоя в Алпите, участваха министър председателите на двете страни – Бойко Борисов и Себастиан Курц, в наличието на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.Преди символичното предаване на председателството Бойко Борисов, Себастиан Курц и Доналд Туск организираха среща и разговаряха за резултатите, реализирани по време на Българското председателство и целите на Европейския съвет в идващите шест месеца, по които ще работи Австрия. Българският министър-председател благодари за градивния разговор в Съвета, като даде опция да се възобнови вниманието върху Балканския район.

Австрийското председателство ще продължи линията на българското, като ще подчертава върху три съществени целта - сигурност и битка с незаконната имиграция, конкурентоспособност посредством цифровизация, и вероятност за страните от Западните Балкани и Югоизточна Европа. След 1998 и 2006 година Австрия поема за трети път Европредседателството и то в годината, когато се навършва един век от основаването на Австрийската република.За България завършва първо европредседателство. Страната ни бе хазаин на 284 събития, за които дойдоха 36 000 делегати. Най-очакваното събитие беше срещата на върха Европейски съюз – Западни Балкани, която се организира на 17 май в София.

Очаква се министър-председателят Борисов да показа доклад за активността на кабинета в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз на 13 юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР