Премиерът Борисов свиква среща с финансовия министър и председетеля на

...
Премиерът Борисов свиква среща с финансовия министър и председетеля на
Коментари Харесай

Борисов: Ще положим усилия да помогнем на засегнатите от фалита на Олимпик

Премиерът Борисов привиква среща с финансовия министър и председетеля на Комисията за финансов контрол по проблема с банкрута на " Олипик ", който остави 200 000 души без автозастраховката " Гражданска отговорност ". Днес Бойко Борисов разяснява, че Държавата ще постави старания с цел да помогне на засегнатите, само че няма да заплаща, тъй като това значи парите да бъдат взети от налозите на всички българи. По-късно обаче думите му бяха атакувани от водача на Българска социалистическа партия. Във фейсбук Корнелия Нинова декларира, че това не е истина, тъй като парите би трябвало да бъдат взети от гаранционните фондове, а тези пари са от самите застрахователни сдружения. В Стара Загора Борисов инспектира работата по европроекти на стойност 52 млн. лева

 © Атанас Жеков / Българска телеграфна агенция
Държавата ще постави всички старания с цел да помогне на потърпевшите от банкрута на застрахователна компания " Олимпик ", само че те няма да бъдат финансови обезщетени. Това съобщи през днешния ден в Стара Загора министър председателят Бойко Борисов. Той инспектира обектите в града, които се построяват със средства по европейски стратегии. Общата им стойност е 52 милиона лв..

Премиерът сподели, че за на следващия ден е планувана срещата му с финансовия министър Владимир Горанов и ръководителят на Комисията за финансов контрол, на която да се обсъдят ограничения, с които да бъдат подкрепени хората, ужилени от " Олимпик ". Борисов ще предложи българските евродепутати да изискат и смяна на европейското законодателство, касаещо контрола на такива компании. Премиерът се притеснява обаче, че банкрутът на " Олимпик " може да се трансформира в рисков казус.
Бойко Борисов, министър-председател: Само че страната е на данъкоплатците. И когато кажем страната да помогне, това значи, че на всеки от налога, нашия, отделяме за тази сфера. Това значи всеки поданик да извади и да заплати на тези, които са плащали с 20-30 % по-евтино застраховки " Гражданска отговорност ". Ще поставим всички старания да им помогнем.
При визитата си в Стара Загора Бойко Борисов напомни, че страната работи добре в битката с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират доста обекти по обитаемоте места в страната.

По отношение срутва на уеб страницата на Търговския указател Борисов съобщи, че причина са некачествените дискове, които са употребявани.
Бойко Борисов, министър-председател: " Мисля, че четохте много за компанията, която с най-ниски цени е печелила. Въпреки всичко, поставиха големи старания и до сряда ще е безусловно подготвен. Виждате, има страни, където изборите им пробиват с кибер офанзиви и с какво ли не. Тук за всяко нещо се подвига голяма врява.
Фирма " Лирекс БГ " поддържа базата данни на Агенцията по вписванията от 2012 година до през днешния ден. Изключение прави единствено интервалът от пролетта на 2017 година до тази пролет, когато регистърът се поддържа от " Индекс България " - сдружение, обвързвано с " Лирекс БГ ". Министър-председателят увери, че още в сряда Търговския указател ще бъде изцяло възобновен и ще проработи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР