Премиера за България на фантазияВЛАСТЕЛИНЪТ НА ПРЪСТЕНИТЕ“ -мултимедиен концерт на

...
Премиера за България на фантазияВЛАСТЕЛИНЪТ НА ПРЪСТЕНИТЕ“ -мултимедиен концерт на
Коментари Харесай

Очаквайте в Бургас премиера на фантазията Властелинът на пръстените -мултимедиен концерт на Симфониета Враца и изключителни музиканти

Премиера за България на фантазия„ ВЛАСТЕЛИНЪТ НА ПРЪСТЕНИТЕ “ -мултимедиен концерт на Симфониета-Враца с присъединяване на световноизвестните музиканти:
РОМАН КИМ (цигулка),
ДЕНИЦА ЛАФЧИЕВА (кларинет),
АЛЕКСАНДЪР ГОРДЪН (виола и диригент)
и Симфониета-Враца
Водещ на концерта ще бъде Марио Николов.

Впечатляваща премиера за България на Фантазия „ Властелинът на пръстените “ по музика на Хауърд Шор, забележителна обработка на виртуозния музикант Роман Ким за цигулка, кларинет, виола и симфоничен оркестър!

Представена атрактивно, със споделени креативен историии, мултимедия и виртуозни осъществявания онлайн, с Врачанския симфоничен оркестър, под диригентската палка на Александър Земцов.

Концертът стартира на25 Юли - 20.00ч. Бургас - Зала НХК

Билети: каса " Часовникът ", тел. 0894898098, в мрежата на Ивентим и Грабо:
https://www.eventim.bg/…/fantaziya-vlastelint-na…/event.html
https://grabo.bg/burgas/multimedien-kontzert-043btk

Фантазията „ Властелинът на пръстените “ е аранжирана за международните музиканти със специфичното позволение на композитора на истинската музика към фамозната
кино трилогия и притежател на „ Оскар “, „ Грами “ и „ Златен глобус “ - Хауърд Шор.
Специално внимание е отделено на партията на виолата. Всеизвестно е, че музикантът със международна популярност Александър Гордън (Земцов) е виолист и диригент, и заради това Роман Ким написа партията на виолата по този начин, че осъществяването да разрешава на Александър Гордън и да дирижира по едно и също време оркестрантите.

Освен, че творбата Фантазия „ Властелинът на пръстените “ ще бъде изпълнено за първи път в България, меломаните ще имат опция да чуят и невероятния инструмент, на който свири виртуозът Роман Ким. Цигулката е особено модифицирана по усета на Роман Ким - има изпъкнал гриф, струните са ръчно направени от господин Ким, а лъкът на цигулката е по-дълъг от тандартните модели. Материалът, от който е направен, се пази в цялостна загадка. Запознати настояват, че лъкът е изработен от рециклирани кукли Барби.
Всички тези усъвършенствания разрешават на Роман Ким да звучи по един доста невероятен и специфичен метод, а публиката ще се потопи в невероятната музика от кино лентата „ Властелинът на пръстените “ с неповторимото осъществяване на световнопризнатите музиканти - Роман Ким, Деница Лафчиева, Александър Гордън и Симфоничния оркестър на Враца.

В програмата на мултимедийния концерт „ Властелинът на пръстените “ публиката ще чуеоще - музика от Джон Уилямс и други обичани кино тематики, аранжирани за симфоничен оркестър с неповторимия тон на Симфониета-Враца под диригентската палка на Александър Гордън.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР