Премиера на спектакъла е на 11 февруариНа 11 и 12

...
Премиера на спектакъла е на 11 февруариНа 11 и 12
Коментари Харесай

Моби Дик идва в Народния театър догодина

Премиера на спектакъла е на 11 февруари

На 11 и 12 февруари 2024 година на Голяма сцена в Народния спектакъл ще бъде премиерата на едно от най-обсъжданите заглавия за новата година - спектакълът на режисьора Диана Добрева Моби Дик по едноименния разказ на Херман Мелвил.

 

Автор на текста е Александър Секулов. Спектакълът споделя историята на капитан Ахав, преследващ по цялото земно кълбо възвишен бял кит. В библейското пътешестване е съпроводен от екипаж, подготвен да стигне с него до края. Далече от тях остават дамите им, чиито сънища дефинират посоката на кораба.

 
Легендарният кит е необяснимото, с което живеем: страхът от времето, копнежът по безконечното, търсенето на безспорното, изправянето в цялостен растеж пред очите на Бога. В спектакъла вземат участие актьорите Христо Петков, Снежина Петрова, Владимир Пенев, Цветан Алексиев, Жорета Николова, Ненчо Костов, Александра Василева, Параскева Джукелова и други. Диана Добрева е режисьор на Народния спектакъл от 2017 година Тя е първият български сценичен режисьор, чийто театър е включен в формалната селекция на Световната театрална олимпиада в Унгария през 2023 година
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР