Премиера на 22 октомври: Вечерята Режисьор: Пламен Марков Романът Вечерята на

...
Премиера на 22 октомври: Вечерята Режисьор: Пламен Марков
Романът Вечерята на
Коментари Харесай

Ивайло Герасков сервира с "умисъл"

Премиера на 22 октомври: " Вечерята "
Режисьор: Пламен Марков

Романът " Вечерята " на холандския публицист, ефирен продуцент и артист Херман Кох е в основата на най-новата режисура на Пламен Марков. Пак негово дело е и драматизацията на творбата, която е преведена на 55 езика, като единствено в Европа са продадени над 1 милион екземпляра от нея. Премиерата на едноименния театър ще се състои на 22 октомври в Театър " София ". Известен с това, че смесва по безподобен метод в романите си ирония, драма, съспенс, психически трилър, във " Вечерята " Кох ни прави съпричастни на спираща дъха история, която се разиграва в границите на една-единствена вечер. Като основен се откроява казусът доколко родителят е виновен за постъпките на детето си. В функциите на двете двойки родители влизат Лилия Маравиля, Дария Симеонова, Михаил Милчев и Пламен Манасиев. Събрани на вечеря в първокласен ресторант, те се пробват да вземат решение по какъв начин да постъпят с отрочетата си, които са направили закононарушение, в резултат на което умира чернокожо момиче. Ивайло Герасков пък приема облика на сервитьора. Превръща се в основна фигура поради въпросите, които задава, и умеенето на хората от този отрасъл по този начин да предразположат клиентите, че да си кажат всичко, без да се усетят. Сценографията и костюмите са поверени на тазгодишната носителка на премията " Аскеер " Мира Каланова.
Иначе сезон 2019/2020 в Театър " София " стартира още на 18 септември с огромна доза смях. Тогава публиката е поканена на две комедии, въодушевени от безконечните въпроси, касаещи любовта и брака. Става дума за пиеси, чиито създатели са едни от най-успешните модерни драматурзи - надлежно " Олд Сейбрук " на Уди Алън и " Последният буен ухажор " на Нийл Саймън. Всеки фен ще получи специфичен подарък изненада. 
На 2 октомври за 50-и път ще се изиграе спектакълът " Анна Каренина " от Л. Н. Толстой, който преди две години донесе на Николай Поляков " Аскеер " за най-хубав режисьор. Освен с коктейл и среща с екипа празникът ще бъде маркиран с галерия със фотоси от присъединяване на представлението в Международния сценичен фестивал " Толстой уикенд " в имението на популярния публицист в Ясна поляна в Русия. 
Втората премиера, запланувана за януари 2020 година, съставлява огромен план. Катя Петрова ще сложи приказната пиеса " Пер Гинт ", написана от Хенрик Ибсен в стихотворна форма. 
Преди формалното разкриване на новия сезон Театър " София " ще вземе присъединяване в един от най-престижните театрални есенни фестивали - " Сцена на кръстопът " в Пловдив, с " Развратникът " от  Ерик-Еманюел Шмит (15 септември). Как могат да се дават безконечни обещания в един временен свят, възкликва философът Дидро, който е основният воин в спектакъла. Режисьор е Стоян Радев, а в функциите се изявяват Ириней Константинов, Лилия Маравиля, Стефан Кондров и други.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР