Премахват се металните профили на ремонтирания участък от жълтите павета

...
Премахват се металните профили на ремонтирания участък от жълтите павета
Коментари Харесай

Премахват металните профили на ремонтирания участък от жълтите павета в София

Премахват се металните профили на ремонтирания сектор от жълтите павета в София, оповестиха от Столичната община.

Към този миг са демонтирани пет от профилите, възобновен е керамичният паваж, фугите са запълнени с пясък и възобновеният сектор се следи, обясниха от Столичната община.

Става въпрос за зоната към постройката на Народното събрание, където паветата към този момент два пъти бяха пренаредени.

От там напомнят, че четири месеца след възобновяване на автомобилното придвижване по булеварда се демонстрираха деформации, съсредоточени в секторите на „ Т “ – образните профили по бул. „ Цар Освободител “. Екипите на Столичната община откриха прегъване на профилите, разбъркване на паветата и отчасти проваляне.

Работната група с присъединяване на преподаватели от Университета по архитектура, строителство и геодезия и Минно-геоложкия университет, строители, проектанти, контрол и специалисти на общината взе решение профилите да бъдат поетапно демонтирани и да се възвърне керамичния паваж и при нужда да се префугира. Дейностите се правят поетапно в часовете, в които има по-малко трафик, осведомиха от общината. 

Припомняме, че през лятото на 2023 година беше осъществено второ пренареждане на жълтите павета, откакто такова беше направено през 2022 година.

Участъкът от бул. „ Цар Освободител “, на който през лятото беше пренареден жълтият паваж, съставлява под 1,5 % от общия размер на ремонтите действия, които се направиха по плана за централна градска част, споделиха от Общината през лятото на предходната година.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР