Прекроена е картата на местната власт и със сигурност ще

...
Прекроена е картата на местната власт и със сигурност ще
Коментари Харесай

Ще срути ли новата червена вълна сглобката? Симов изкара Борисов артист, но чака да свали правителството

Прекроена е картата на локалната власт и сигурно ще бъдат премислени връзките в кабинета „ Денков “, разяснява Харалан Александров 

Действително има алена вълна, която залива страната. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ общественият антрополог Харалан Александров.

„ Бойко Борисов доста ясно назова проблемите на сглобката, че огромна част от електоратът на ГЕРБ се усеща изнасилен от тази обстановка в държавното управление и гласоподава протестно “, добави той.

„ Вълната на смяната, която стартира преди няколко години излезе от рамките на София и се случва във всички градове. Това е отлично! Там където има отмалялост от кметовете, хората им намират някаква ярка фигура. Приятната изненада е, че обновлението към този момент не е монопол на Политическа партия “, съобщи Александров.  

„ Промяната се случва по най-невероятен метод, в това число и през ГЕРБ. Това е доста добра вест, тъй като значи, че макар ниската изборна интензивност, смяната работи безотказно. Имаме изцяло прекроена карта на локалната власт “, акцентира той.

Със сигурност ще би трябвало да бъдат премислени връзките в държавното управление, посочи общественият антрополог.

„ Голямата изненада е доста дребната разлика сред първия и втория на балотажа. Има заплаха да има още някакво закъснение при невалидни бюлетини “, сподели пък политологът проф. Светослав Малинов.

„ Днес в 8 часа видяхме, че Терзиев резервира преднината си. С към % той води и това е огромна изненада. Ако преглеждаме град по град, може да намерим доста дребни изненади. Кметове, които изглеждаха непобедими, изгубиха. Появиха се нови хора, които никой не слагаше в сметките си. В Благоевград е по този начин, както и в Пазарджик, в Кюстендил “, добави той.

Според него не е изненада това, че Българска социалистическа партия към този момент е водачът на опозицията, т.е. измества „ Възраждане “.

„ Ваня Григорова е събитие. Тя сподели, че София не е синя. Десните към този момент би трябвало да се борят, да покажат нещо “, сподели пък журналистът Александър Симов.

„ Хората в Пазарджик до последно не имаха вяра, че Тодор Попов може да бъде махнат “, добави той.

„ Не е несъмнено че държавното управление се стабилизира. От тирадата на Борисов не излиза наяве. Той е национален актьор и човек би трябвало да разсъждава за всички тези доклади в ефир. Според мен ще желае съдружен контракт и повече присъединяване във властта “, съобщи Симов.  

„ Това обаче е огромно тестване за „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, защото пропускането на ГЕРБ по този метод в държавното управление, унищожава последната упорна точка, че ръководят по онази странна формула, некоалиционна с държавно управление на малцинството. След като забележим по какъв начин ще се одобри тази политическа драма, ще разберем каква ще е ориста на държавното управление “, разяснява той.

„ На доста места в страната главното разделяне не бе ляво-дясно, а статукво – смяна, като в нея се включва и Българска социалистическа партия, и други партии. Видя се, че когато се стигне до състезание сред статуквото и смяната на втори тур, доста по-често тя печели “, сподели пък проф. Малинов. 

„ В Пловдив обаче смяната пристигна от ГЕРБ, тъй като те си смениха претендента. Във Варна упорстваха със остарелия претендент и незабавно изгубиха “, добави той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР