Прекратени са регистрациите на 101 туроператори без задължителната застраховка през

...
Прекратени са регистрациите на 101 туроператори без задължителната застраховка през
Коментари Харесай

Проверяват за нелегални екскурзии

Прекратени са регистрациите на 101 туроператори без наложителната застраховка през предходния длъжностен мандат, а за интервала февруари – април 2023 година по същата причина е заличена регистрацията на още 98 туроператори. Това заяви министърът на туризма Илин Димитров, представяйки свършеното от него и екипа му във фейсбук.

Същевременно са регистрирани 17 туроператори и туристически сътрудници, написа още министър Димитров.
 
По думите му е била основана безупречна съгласуваност и взаимоотношение сред Министерството, КЗП, ИА " Автомобилна администрация " и Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи, бранш " Противодействие на икономическата престъпност " по реализирането на контролната активност – извършени бяха 8 инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт за нелоялни практики и " незаконни екскурзии ", като инспекциите ще продължат през цялата 2023 година, а браншът прави оценка самодейността положително.

Регистрирахме най-успешния зимен сезон откогато водим статистика - туристите са с 23 на 100 над 2019 година и 25 на 100 над предходната година, макар неподходящите климатични условия през тази зима. Това е един от главните индикатори за работата на всеки един министър на туризма - осъществените нощувки и вкараните в бюджета средства, акцентира още Илин Димитров. Той цитира данни на Световната организация по туризъм (UNWTO), съгласно които България е на шесто място в света по " най-добре " представяща се страна за първото тримесечие на 2023 по отношение на 2019.

Кои са най-чистите плажове у нас

Успяхме да свършим работа за 2 години в границите на 8 месеца - категоризирахме над 1400 туристически обекта със забавени и изтекли категоризации. Само за последните два месеца са осъществени съвсем 150 категоризации и сертифицирания. Без тях хотелите щяха да затворят и не можеха да сключат контракти с туроператорите, показва министър Димитров.
 istock istock
Според него подхванатите дейности за обезпечаване на гласност и бистрота при провежданите процедури по отдаване чартърен на морски плажове посредством усилване на вътрешните контролни механизми и обезпечаването на наблюдаващи от ДАНС, КПКОНПИ и Министерство на вътрешните работи, са довели до повишение на доверието в работата на Министерството и до отбрана на разпоредбите на свободната и лоялна конкуренция. Наблюдава се наклонност на забележителен растеж на направените оферти за годишни наемни цени, като за някои обекти са препоръчани цени, надвишаващи в пъти избраните минимални такива, акцентира министърът.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР