Прекрасна природа, мек климат, свръхскоростен интернет и наполовина платен наем

...
Прекрасна природа, мек климат, свръхскоростен интернет и наполовина платен наем
Коментари Харесай

Да работиш в рая: добре дошли в Санта Фиора


Прекрасна природа, мек климат, свръхскоростен интернет и на половина заплатен наем от общината: с тази оферта дребното селце Санта Фиора в Тоскана притегля от ден на ден хора от целия свят, които се трудят в режим хоумофис.

Нежните хълмове на Тоскана, зад тях в далечината - връх Амиата, а начело река Фиора: на това място човек може да се отпусне и да диша умерено. Отскоро то предлага и идеални условия за работа. Санта Фиора, малко селце южно от Флоренция с 2500 души население, се трансформира в магнит за младежи.

Неотдавна през планините на Тоскана беше прокаран оптичен кабел до Санта Фиора, посредством който в до неотдавна заспалото тосканско село доближи бърз интернет. " Идеята се роди още в първите месеци на локдауна поради пандемията, когато съвсем всички се оказаха затворени вкъщи и доста хора трябваше да работят от у дома. Тогава разбрахме, че доста здания са празни ", споделя пред немската обществено-правна телевизия АРД заместник-кметицата на Санта Фиора Адзура Радики.
Редакцията предлага
Бърз интернет и прелестна природа

На управниците бързо станало ясно, че Санта Фиора може да се окаже привлекателно място за всички, които работят от у дома. Тоест да живеят и работят в малко селце в Тоскана, вместо да стоят затворени в огромния град.

Радики и съидейниците ѝ са се борили доста за прокарването на оптична връзка. Тя е съживила идиличното тосканско селце. Подобно на други отдалечени места в провинцията, и Санта Фиора страда от обезлюдяване. А в този момент към него се стичат хора, чийто професионален живот е в... интернет. Като Исла Гроси, пристигнала от Португалия, която признава, че всичко тук надвишава упованията ѝ. След като се е преместила в Санта Фиора и са я срещнали с ситуацията, е разкрила неща, за които не е и предполагала.

Да вземем да вземем за пример топлите минерални извори в региона или планината. Гроси продава облекла втора ръка в своя платформа за онлайн търговия и пътува постоянно сред Португалия и Швеция. В Санта Фиора се радва на бързия интернет в наетия от нея апартамент. " Нашето потомство има опция да съчетае обичайния метод на живот с най-хубавото от новите технологии и да реализира един добър баланс сред тях ", споделя Гроси.

И тъкмо това се случва. " Хората са по-свободни, могат да вършат това, което желаят, да живеят и работят на всички места по света ", прибавя Гроси.

И Джанпаоло Палма прави оценка бързия интернет и прелестната природа. Той работи за една фармацевтична компания в Милано, също така отдава чартърен жилища за други новопристигнали в Санта Фиора. Казва, че бързият и благонадежден интернет е доста значим за тях. Затова в жилищата е конфигурирал пунктове за безжичен достъп до мрежата, с цел да могат всички да работят безпроблемно отвред.

" Има запитвания даже от Съединени американски щати "

Освен с бързия интернет Санта Фиора притегля нови поданици и с финансови бонуси. Така да вземем за пример общината връща на стартъп фирмите и на всеки, който реши да се засели в тосканското село, половината от техния наем. А заместник-кметицата Радики се хвали, че планът " хоумофис в парадайса " е тръгнал доста сполучливо. След като неговите преимущества са били открити от доста италианци, последователно са почнали да идват и хора от други страни в Европа. " Има запитвания даже от Съединени американски щати и от Южна Америка ", твърди тя.

А съжителството с локалните хора е безпроблемно. Хората, които идват в селото, се интегрират бързо и сполучливо, споделя Радики. Местни и новодошли излизат дружно на по чашка. " Мисля, че това обогатява както тези, които идват при нас, по този начин и локалните хора от Санта Фиора ", споделя още Адзура Радики.

***

Вижте и това видео от нашия списък:
Ралито " Южен Тирол класик "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР