Прекрасна новина за тока у нас.Приключи срещата на премиера на

...
Прекрасна новина за тока у нас.Приключи срещата на премиера на
Коментари Харесай

Гълъб Донев и македонският премиер договориха доставки на ток за зимата

Прекрасна вест за тока у нас.

Приключи срещата на премиера на Република Северна Македония Димитър (РСМ) Ковачевски и служебният министър председател на България Гълъб Донев. Двамата са разискали доставката на електричество на фона на международната енергийна рецесия. 

Целта на визитата е оправянето с енергийната рецесия, подбудена от войната в Украйна. 

" Основната тематика, по която разговаряхме с премиера Донев и неговата делегация,  беше енергийната рецесия, която раздруса всички стопански системи по света. Ако преди две години се борехме с пандемията от COVID-19, която блокира света, и с дефицита на ваксини – в този момент се борим с дефицита на електричество и скъпи енергоносители, които носят огромни проблеми както за жителите, по този начин и за бизнеса ", уточни той, написа Novini.bg. 

" Обсъждаме решение за доставяне с електрическа сила през 2023 година. Договорихме се да формираме работна група от министерствата на стопанската система и енергетиката, в която ще се беседва за потенциала за превозване на електрическа сила и цените ", сподели още премиерът на Северна Македония.

„ Двамата потвърдихме положителната оценка за позитивното развиване на разговора сред страните ни. Ще работим за задълбочаване на разговора сред двете страни. Споразумяхме се да продължим работа по секторните политики. Много бързо откликнахме на апела на РСМ в областта на енергетиката. “, съобщи българският министър председател.

„ България обичайно е енергиен водач в региона, който подсигурява сигурността в бранш на Балканите. Износът на към 200 мегаватчаса базова равномерна сила за интервала до 31 март 2023 година, посочи служебният министър председател “, обясни Гълъб Донев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР