Прекъсванията във веригата на доставки се удължават до голяма степен

...
Прекъсванията във веригата на доставки се удължават до голяма степен
Коментари Харесай

Moody's: Китайската политика на нулев Covid може да затрудни световните вериги на доставки

Прекъсванията във веригата на доставки се удължават значително заради строгата политика на Китай за " нулеви Covid случаи ", се споделя в разбор на организация Moody`s Analytics.

Проблемите с доставките не престават към този момент към година, само че се чака " значително да намалеят през първите месеци на тази година ", уточни Катрина Ел, старши икономист за Азиатско-Тихоокеанския район в Moody`s Analytics.

" Така че ще стартираме да виждаме значителен низходящ напън върху индустриалните и цените на суровините. Но като се има поради политиката на Китай за нулеви коронавирусни случаи и по какъв начин управляващите в страната са склонни да затварят значими пристанища и заводи при пораждане на дребни по брой инфектирани Covid огнища, това може да докара до нови спирания на доставките ", сподели тя пред CNBC.

Локдауните в Китай, ориентирани към ограничение на Covid-19, засегнаха индустриалните и транспортните интервенции в международен мащаб, изостряйки рецесията във веригите на доставки. Има възобновени опасения, че разновидността " Омикрон ", който е високо инфектиран, може да нанесе още един удар на корабната промишленост.

Китай, втората по величина стопанска система в света, затвори през предходната година главен терминал в своето пристанище Нингбо-Жоушан - третото най-натоварено пристанище в света - откакто беше открито, че има един служащ инфектиран с Covid. И това беше вторият път, когато страната спря интервенциите в едно от главните си пристанища.

Политиката на Китай за нулев Covid " в действителност усилва рисковете за веригите на доставки ", означи Ел, допълвайки, че това ще има " значими последствия за инфлацията ". Това е изключително значимо, като се има поради тежестта и смисъла на Пекин на международната икономическа сцена.

" Политиката за нулев Covid значи, че икономическото възобновяване е малко по-неравномерно, изключително от страна на потреблението ", означи Ел от Moody`s. Тя добави, че това включва ходове в региона на паричната политика, като настоящите " инжекции " на ликвидност и евентуални понижения на главните лихви в Китай.

През предходната седмица банката Goldman Sachs намали прогнозата си за стопански напредък на Китай за 2022 година до 4,3%, което е спад по отношение на предходната прогноза от 4,8% годишен напредък. Анализът на американската капиталова банка се основава на упованията, че Китай може да усили рестриктивните мерки върху бизнес активността, с цел да понижи разпространяването на коронавирусния вид " Омикрон ".
 Ще завърши ли рецесията във веригите за доставки през идната година?
Ще завърши ли рецесията във веригите за доставки през идната година?

Търсенето ще надвиши потенциала на предлагането
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР