Прекалено честата употреба на вибратори може да има отрицателно въздействие

...
Прекалено честата употреба на вибратори може да има отрицателно въздействие
Коментари Харесай

Синдромът мъртва вагина. Как и кой страда от него

Прекалено честата приложимост на вибратори може да има негативно влияние върху половия ви живот, демонстрират изследванията, написа Daily Star..

Какво съставлява синдромът на "мъртвата вагина "?
Синдромът на "мъртвата вагина " е термин, който се употребява за изложение на загубата на сензитивност на интимната област при дамите, вследствие използването на секс играчки. Някои здравни специалисти считат, че този проблем може да повлияе върху способността за приемане на оргазъм. За благополучие, до това положение се стига много рядко - намира се единствено при 11% от дамите, постоянно употребяващи вибратори.

Колко дълго трае синдромът на "мъртвата вагина "?
Изследванията демонстрират, че "изтръпването " на женските интимни елементи е краткосрочно. Проучване, оповестено в Националната библиотека по медицина в Съединени американски щати, открило, че нездравословният резултат от потреблението на вибратор нормално изчезва в границите на един час. Само 0.5% от дамите оповестяват, че губят сензитивност за повече от един ден. Ако получите това възприятие на "изтръпване " в интимната област, то ще изчезне от единствено себе си, в случай че преустановите за известно време заниманията със секс играчки.

Можете ли да предотвратите този синдром?
Ако сте от редките случаи, които имат податливост към постигане до това извънредно положение, би трябвало да сте по-внимателни, когато употребявате вибратори, пробвайте да не ги притискате мощно към вулвата и клитора. И имайте поради, че прекомерно честата приложимост на вибратори може да докара до дълготрайна загуба на сензитивност. Ако имате някакви дълготрайни терзания по отношение на синдрома, целесъобразно е да се консултирате с персоналния си доктор.

Доказано клинично разстройство ли е синдромът на "мъртва вагина "?
Въпреки че има доста полемики за казуса онлайн, медицинските проучвания по тематиката не са доста. Някои критици не имат вяра, че вагиналното "изтръпване " е повода, заради която някои дами доближават до оргазъм по-трудно. Но пък някои дами, които употребяват вибратори постоянно, могат да станат подвластни от чувството и "соловата игра " да стартира да им харесва повече от секса с сътрудник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР