Преиграва се по темата, че БСП е статукво. Злоупотребява се

...
Преиграва се по темата, че БСП е статукво. Злоупотребява се
Коментари Харесай

В БСП мечтаят да изградят стълб, около който да се обединят левите сили

Преиграва се по тематиката, че Българска социалистическа партия е статукво. Злоупотребява се с термините статукво и смяна. Аз съм уверен, че в Българска социалистическа партия би трябвало да престанем да мислим с кого да работим, а да се стремим да изградим един дирек на лявото, който да има лична политическа гравитация, да затваряме вътрешните спорове и да събираме лявото, въз основата на нови хрумвания и политики да сплотяваме левите хора в България. Това разяснява в студиото на Българска национална телевизия депутатът от левицата Кристиан Вигенин.

Без нас не може да има обединяване на левицата, добави той.

По думите на аления народен представител идният конгрес на социалистите не се привиква за да трансформира управлението и да сменя водача си. На него ще се мисли за нова стратегия, правилник, организационна конструкция, нови хрумвания. 

Според Вигенин Българска социалистическа партия би трябвало да се стреми към присъединяване във властта, само че би трябвало да се мисли каква цена ще би трябвало да платим по тази причина. Той бе безапелационен, че ГЕРБ-СДС няма да получат за първия мандат нито един глас от Българска социалистическа партия. 

Депутатът разяснява и отстраняването на Явор Божанков от ПГ на Българска социалистическа партия.

Тук не става дума за инакомислие. Не един път някой от нас има разнообразни позиции, в никакъв случай това не е било проблем. Според мен господин Божанков не беше просто гласоподава друго, а с показателен метод искаше да подчертае разликите с парламентарната група на Българска социалистическа партия. Видимо той показваше неодобрение от позициите на ПГ, по тази причина беше време да се разделим. Но фактът, че остава в Народното събрание подухва на други мисли – бяхме персонално наранени от метода, по който го направи. Това не беше красиво. Аз не се усещам предаден, а по-скоро отчаян. Но въпреки всичко Божанков е гражданска квота, не е бил в никакъв случай член на Българска социалистическа партия, уточни Вигенин. 

Егото тласка хората към неточности. Не мисля, че ще има опция да бъде фактор в някоя друга групировка. Никой, който по този метод се е откъснал от партията, която му е давала късмет, не е реализирал доста и не чакам политическата му кариера да се развива в позитивна посока, което е тъпо, аргументира позицията си Кристиан Вигенин. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР