Преходният период за новата Общо селскостопанска политика ще бъде 2

...
Преходният период за новата Общо селскостопанска политика ще бъде 2
Коментари Харесай

Земеделците ще продължат да бъдат подпомагани от държавата

 Преходният интервал за новата Общо селскостопанска политика ще бъде 2 години. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите на среща със аграрни производители, която се организира в град Търговище. Очаква се по време на идния Съвет на министрите на земеделието през октомври да се реализира общ метод в дебата за новата ОСП, по гледище на немското председателство. заяви, че тогава страната ни ще организира и двустранни срещи с немското председателство.

" Те ще бъдат за да реализираме компромис и консенсус за озеленяването и настояването им за наложителен бюджет за еко-схемите. Всички сме изправени пред предизвикването по какъв начин да намерим подобаващите зелени ограничения, които ще бъдат заложени в Стратегически проект ", сподели още земеделският министър. Тя прикани стопаните да бъдат дейни и да изпращат оферти за използвани зелени практики в новия програмен интервал.

Пред над 50 стопани в Търговище, министър Танева напомни настояването на страната ни и за повишение или опазване на сегашните равнища за обвързаната поддръжка. " Другото ни искане е опазване на националната преходна помощ, само че с референтна дата 2018 година, с цел да бъде по-актуално подпомагането ", посочи още тя.

В срещата присъединяване взе и Мария Христова, заместник-председател на Координационното звено за правене на Стратегическия проект за новата ОСП. Тя срещна стопаните с напредъка на страната ни по правене на Стратегическия проект и детайлите за новата повишена конвенционалност и рамката за еко-схемите. Мария Христова съобщи, че до 11 октомври 2020 година на мейла за съвещания за новата ОСП [email protected] се одобряват оферти във връзка с визията за екологизацията на ОСП и положителни практики, които фермерите могат да извършват, а в това време са и елементарно използвани и контролируеми.

По-рано денем министър посети стопанството на Димитринка Стоянова в град Попово, която е аграрни производител от 2003 година През 2003 година тя и фамилията й са основали първите 34 дка малинови и 12 дка ягодови насаждения покрай град Попово. Днес стопанството е с повърхност от 670 дка малинови и 140 дка ягодови насаждения. От тази година за първи път осъществят и оранжерийно произвеждане - 30 дка с ягоди и малини.  Продукцията им се осъществя главно на вътрешния пазар, а също и за експорт. Димитринка Стоянова благодари на министър Танева за признатото Постановление 70, което дава опция в комерсиалните вериги да се предлага районна продукция. По този метод ягодите и малините им към този момент се продават и в комерсиалните вериги у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР