Преходните сезони често са свързани с различни неразположения. Настинките са

...
Преходните сезони често са свързани с различни неразположения. Настинките са
Коментари Харесай

4 грижи, с които французойките се справят с настинките

Преходните сезони постоянно са свързани с разнообразни неразположения. Настинките са едни от тях. Въпреки че реагираме бързо на първите признаци, взимайки лекарства за тяхното облекчение, не трябва да забравяме и за натуралните средства за битка с вирусите.

Вижте 4 натурални лека, на които се доверяват французойките.

Супа, салата с кресон

Кажете да на чудесния кресон. Може да го намерите във всеки супермаркет или на пазара при свежите билки. Тази дребна билка има невероятни изгоди за здравето. Богата е на витамин С, ускорява имунната система, доставя на организма фолиева киселина, спомага за по-добрата абсорбация на желязо, облекчава кашлицата.

Когато французойките страдат от простуда постоянно си подготвят топла чорба, към която най-после прибавят и от свежия кресон. Бистра със зеленчуци и пиле, крем чорба или витаминна салата с кресон, възползвайте се от неговите потребни качества.

Пресен портокалов сок

Понякога просто би трябвало да се придържаме към най-основните налични и свежи съставки, като пресния портокалов сок. Французойките пият всеки ден от него и изключително, когато се почувстват неразположени.

Плодовият балсам е извънредно богат на витамин С, който е значим антиоксидант, нужен в битката с настинките. Разбира се, вие може да си приготвите фреш от портокал в композиция с лимон, грейпфрут и малко джинджифил и канела.

Отвара

Отварите са същинска пристрастеност измежду френските фамилии. Основното нещо при отварите е, че те съдържат чай, билки и растения, а когато сме заболели постоянно се нуждаем от потребното деяние на билките.

Лайка за по-добър сън, копър за храносмилане, лавандула за облекчение на стрес, коприва за усилване на имунитета, мащерка за бързо възобновяване, мента за облекчение на стомашни неразположения...

В аптеките може да намерите разнообразни билкови комбинации, с които да приготвите вашата отваря и да пиете от нея по няколко пъти дневно подсладена с малко мед. Когато си вършиме билкова отвара е значимо да покриете съда, в който билките отлежават за няколко минути, с цел да се запазят етеричните им масла във водата.

Салата от алено цвекло

Червеното цвекло е постоянно употребявано във Франция, изключително при неразположения. Зеленчукът има редица изгоди за здравето, измежду които възстановяване на храносмилането, оказва помощ при хронични положения, усъвършенства издръжливостта, подкрепя работата на черния дроб и други.

Когато почувствате неразположение, не давайте късмет на настинката, а си направете салата с алено цвекло, към която може да добавите и други ваши обичани зеленчуци и свежи подправки. Цвеклото е отлично и за фрешове, супи. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР