Преговорите приключиха. Не пътят, а пистата бе открита. Тя стана

...
Преговорите приключиха. Не пътят, а пистата бе открита. Тя стана
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Стана голям каламбур frognews.bg

Преговорите завършиха. Не пътят, а пистата бе открита. Тя стана в този момент още по-широка след нощес. Вървим към нови избори. Кой ще е началник на КПКОНПИ, на КЕВР, е значимо какво ще се случи по процедура. Няма легитимност този парламент да извърви пътя до дъно.

Мисля си по какъв начин ни убиха анализите тази заран. Този запис-нормално е политическите сили да имат вътрешни диалози, в които да се прави разбор и доклад. Това, което усили този диалог са подозренията. Първо-няма да има държавно управление. Острите несъгласия са проблеми. Работи се за избори. Това бе подсказано преди изказването от думите на Корнелия Нинова, че мандатът ще се задържи доникъде на август. Това подсказа, че макар променената външна стилистика на говорене, има проблем. Той споделя - има двуличие.

Бях оценила преди нощес вероятността за сформиране на кабинет на 10 %. Важно е - казусът в съотношението сред стратегии и личен състав. То бе доста прикривано през тази седмица. Видя се,че огромните проблеми са персоналните назначения. Ние виждаме персоналните проблеми като основни. Бе доста необичайно това да се замете под килима за една седмица.

Ако ние влизаме с едни обувки в една река, няма по какъв начин да излезем по-сухи. Разликата е, че в този момент се разговаряше с всички. Ако бяхме видели тази седмица решен един от сериозните проблеми, щях да си кажа, че има късмет. Нито един проблем не бе решен. Има блян да се задържи мандата. И то се дава за сформиране на държавно управление. Казусът с КПКОНПИ е невралгичен проблем. Бойко Рашков бе вписан персонално в програмата. Това да се впише една персона в програмата е повече от необичайно. Това значи, че личността има значение, а не програмата.

По отношение на Рашков - много противоречива е фигурата. Видяхме меко казано несполучлив министър на Министерство на вътрешните работи, който би трябвало да стане сполучлив началник на КПКОНПИ. Един човек не може да разплете чадърите в районните ръководства, а ще разплита комплицирани неща?!

Изключително мощни настоявания има за процедурни решения за регистриране на Рашков. Стана огромен каламбур. Духът да се наложи Рашков демонстрира много съществено желание тази Комисия да се употребява съгласно напътствията на ръководещите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР