Преговорите на СР Македония за Европейския съюз изцяло зависят от

...
Преговорите на СР Македония за Европейския съюз изцяло зависят от
Коментари Харесай

Хайко Маас призова Северна Македония да постигне разбирателство с България

Преговорите на СР Македония за Европейския съюз напълно зависят от разбирателството сред Скопие и София. Това съобщи немският външен министър Хайко Маас, съобщи БГНЕС.
Германският външен министър уточни, че се работи доста настойчиво по съвещания, свързани със идващите стъпки в процеса на разширение и за това да бъдат осъществени скоро, с останалите членки на Европейски Съюз, част от които е България.
 Външният немски министър: Протестите в Съединени американски щати са повече от законни Външният немски министър: Протестите в Съединени американски щати са повече от законни
Мирните демонстрации в Съединените щати против " шокиращата " гибел на Джордж Флойд по време на арест от полицията са " повече от законни ",...
„ Затова е належащо да бъде реализирано съгласие с България. А това изисква ползите на България да намерят позволение. Защото когато една страна принадлежи към Европейски Съюз, тя би трябвало да вземе присъединяване в определянето на рамката. Но този въпрос може да бъде позволен сред двете страни, участващи в разногласието “, сподели Маас.
Той уточни, че това е и изискването за провеждането на Междуправителствената конференция
„ Но ние не можем да вземем никакви решения, които да повлияят на тези двустранни връзки. Това зависи напълно от разбирателството сред България и Северна Македония. Това е съществуващото изискване всички 27 членки да изчистят пътя за договаряния за присъединение с районен съд Македония и Албания и аз се надявам това да стане скоро “, акцентира Маас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР