СподелиПървите 10 държави, които ще преминат към финала на конкурса

...
СподелиПървите 10 държави, които ще преминат към финала на конкурса
Коментари Харесай

Ето кои са първите 10 държави, които отиват на финала на „Евровизия“

Сподели
Първите 10 страни, които ще преминат към финала на състезанието за песни „ Евровизия “, едно от най-големите певчески надпревари в света, бяха определени след първия полуфинал, който се организира нощес в шведския град Малмьо, съобщи Българска телеграфна агенция.

Страните, които си резервираха място в съботния край, бяха Сърбия, Португалия, Словения, Литва, Украйна, Финландия, Кипър, Хърватия, Ирландия и Люксембург.

Отпаднаха Австралия, Азербайджан, Исландия, Полша и Молдова.

Австралийското дуо Electric Fields се надяваше, че техният шлагер „ One Milkali “, чийто текст е частично на аборигенски език, ще ги изстреля на финала, само че бяха разочаровани.

Ирландската гот-електро-поп група Bambie Thug се надяваха да стигнат до финала с песента си „ Doomsday Blue “, само че бяха принудени да сменят театралния си грим, който беше преценен за пропалестински.

Полуфиналът във вторник включваше и осъществявания на две от по този начин наречените огромни пет страни, които обезпечават по-голямата част от финансирането за надпреварата – Обединеното кралство и Германия, както и Швеция, които като спечелили от миналогодишната „ Евровизия “ са тазгодишните домакини, а също и автоматизирани финалисти.

Следващият полуфинал би трябвало да се организира в четвъртък вечерта, когато ще бъдат определени още 10 страни от 16 участници. В четвъртък ще се показват и останалите три от Голямата петорка: Франция, Испания и Италия.

Организирана от Европейския съюз за радио и телевизия, „ Евровизия “ се организира всяка година от 1956 година насам. Тя притегля голям зрителски интерес, като през 2023 година са я гледали над 160 милиона души.

Големият край ще бъде в „ Малмьо Арена “ в събота вечер от 19 часа по Гринуич.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР