Преговорите между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и

...
Преговорите между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и
Коментари Харесай

Путин: Решението за Йерусалим дестабилизира Близкия Изток

Преговорите сред президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Таийп Ердоган са минали в настоятелен дух и градивно, съгласно мнението на съветския водач, предава РИА Българска телеграфна агенция.

„ Искам да отбележа, че договарянията минаха в делова и градивна атмосфера. Обсъдихме основни въпроси от двустранното съдействие, в това число реализацията на стратегически търговско-икономически и военно-технически планове. А също така обменихме отзиви по настоящи тематики от интернационалния и районния дневен ред “, съобщи той, по време на взаимна конференция с Ердоган в Анкара.

Русия и Турция считат, че решението на Съединените щати да признаят Ерусалим за столица на Израел дестабилизира Близкия изток. Това съобщи съветският президент Владимир Путин след среща довечера в Анкара с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган.

Путин предизвести, че решението на американската администрация няма да помогне за споразумяване на обстановката в Близкия изток, а тъкмо противоположното - ще дестабилизира така и така комплицираната конюнктура в района.

Руският и турският президент разискаха също методите за решение на спора в Сирия.
тагове путин ердоган йерусалим
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР