Преговорите между президентите на Русия и на Съединените щати Владимир

...
Преговорите между президентите на Русия и на Съединените щати Владимир
Коментари Харесай

Путин и Байдън на четири очи онлайн, обсъждат влошеното състояние на отношенията и Украйна

Преговорите сред президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и Джо Байдън са планувани във вторник вечерта посредством видеоконферентна връзка. Това удостовери представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация “Новости”.

Попитан какво ще бъде времетраенето на договарянията, Песков отговори, че това ще решат двамата президенти. По-рано съветникът на съветския водач Юрий Ушаков съобщи, че новите договаряния са значимо продължение на руско-американската среща на високо ниво в Женева на 16 юни. По думите му, чака се Владимир Путин и Джо Байдън да обсъдят неудовлетворителното положение на двустранните връзки, както и интернационалните тематики като Афганистан, Иран, Либия и Украйна.

Очаква се американският президент да изрази безпокойството си от скупчването на съветски войски по границата с Украйна, заяви за Ройтерс източник от Белия дом. Както и да удостовери поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

През седмицата президентът Путин настоя Русия да получи юридически обвързващи гаранции, че разширението на НАТО на изток ще спре и че наоколо до границите на Русия няма да бъдат разполагани оръжия, които заплашват сигурността ѝ.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР