Преговорите между Инерком България и ЧЕЗ груп за възможността българската

...
Преговорите между Инерком България и ЧЕЗ груп за възможността българската
Коментари Харесай

В средата на седмицата започват преговорите между ЧЕЗ и Инерком

Преговорите сред " Инерком България " и " ЧЕЗ груп " за опцията българската страна да купи дялове в " ЧЕЗ България " ще се състоят от средата до края на идната седмица в Прага.

Това оповестява " Инерком " откакто в четвъртък на среща при премиера Бойко Борисов с присъединяване на вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и притежателя на " Инерком " Гинка Върбакова бе декларирано желанието на държавното управление да придобие най-малко надзорен дял в компанията.

Тогава Върбакова разгласи, че отпътува за Чехия, с цел да разиска този въпрос със притежателя на активите на ЧЕЗ в България.

Днешното известие компанията изпраща " заради високия публичен интерес и водени от желанието си за цялостна неприкритост и бистрота ". Обещава се след приключването на договарянията да бъде оповестена обществено информация за изхода от тях.

Все още не е известно по какъв механизъм страната ще придобие дял в компанията, в случай че продавачът одобри това откакто към този момент е подписан прелиминарен контракт за продажбата на активите на " Инерком ".

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР