Преговорите между ГЕРБ - СДС и Продължаваме промяната - Демократична

...
Преговорите между ГЕРБ - СДС и Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Антон Кутев: Има милиарди причини в левове, за да има правителство

" Преговорите сред ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и " Продължаваме промяната - Демократична България " са политически пазарлък, става дума за битка за постове. Не знам дали ГЕРБ има задоволително хора за слагане. Те не знаят кого желаят да назначат, не знаят какво може да свърши. Тези хора ще създадат бели и след това ще се отрекат от тях. "

Това съобщи някогашният представител на служебните държавни управления Антон Кутев в ефира на Българска национална телевизия.

Ако битката е да организират правосъдна промяна - това не е правосъдна промяна. Съдебната промяна не работи, тъй като Сарафов чака да бъде назначен за основен прокурор. Той би трябвало да бъде назначен от болшинството в Народно събрание. Как ще тръгне да ги проверява?, попита той.

На въпрос какво би направил в случай че беше представител на това държавно управление, Кутев отговори: " Ще тичам с 200 ".

Логиката на това ръководство е, че нещо се заглушава. Смъртта на патриаха за тях се оказа комфортна. Измести за няколко дни тематиката. Но те отново се връщат на терена, в този момент отново се карат по какъв начин ще разделят министерствата, добави Кутев.

Не мога да кажа какво договарят, само че съм уверен, че разпределят порциите във властта. Правилно е и двете партии да са във властта, сподели още той.

Интересът на Политическа партия е да останат на власт. Когато бяха в служебния кабинет, президентът управляваше. Политическа партия печелят властта и оттова печелят милиардите. Днес на обяд ще има държавно управление, тъй като имат милиарди аргументи в левове, а може и в евро.

Според него, в случай че падне държавното управление Автомагистрала " Хемус " излиза на напред във времето. " Не знам за какво финансовият министър мълчи сега. Изчезнали са едни милиарди и никой не пита. Милиарди са изхарчени, срокът е минал - за мен това е кражба на автомагистрала. "

По думите му " чисто математически " ГЕРБ могат да създадат коалиция, а Политическа партия не могат да го създадат. " Борисов им извива ръцете. Президентът им даде мандата през вчерашния ден, те могат да го върнат след 7 дни. Но той споделя на следващия ден. Това е извиване на ръце ", сподели още Кутев.

Относно описът с предстоящ състав на Министерския съвет, Кутев съобщи: Това е тест на имената.

" Движение за права и свободи е в доста удобна обстановка. Тя има интерес да продължат нещата и ще направи всичко допустимо да продължи. При регулаторите ще има един човек на Движение за права и свободи, един на Политическа партия и един на ГЕРБ ", добави още Антон Кутев.

 

Става дума за извиване на ръце, битката не е за политики, битката е за постове, посочи представителят на последните служебни държавни управления на Румен Радев. Ситуацията сега в страната наподобява на водевил на Антон Кутев.

Логиката на това държавно управление е, че нещо се заглушава. А властта няма никакъв проект, счита още Кутев, който вижда само разпределение порциите на властта. В името на сглобката не се пита за корупцията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР