Преговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България“ не

...
Преговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България“ не
Коментари Харесай

Кабинетът на Габриел: Колко министри ще имат силите, които ще го подкрепят?

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ не са прекъснали. Източници на bTV от двете страни удостоверяват, че е обсъждано взаимно ръководство и поддръжка за втория мандат.

„ Продължаваме промяната “ отхвърли да разяснява тематиката.

В студиото на „ 120 минути “ Надежда Йорданова изясни , че реализира ли се сделка с ПП-ДБ, то тя ще бъде подложена на разискване във всички органи на двете обединения, както и в самата коалиция.

Каква ще е развръзката - ще научим в утрешния ден .

Точно в 15 часа Мария Габриел ще показа в президентството съставът на своя кабинет. Имената се пазят в дълбока загадка, само че Движение за права и свободи и „ ИТН “ ще имат свои министри.

Докато не бъде контрактувано всичко, нищо не е контрактувано, уточни в предаването „ 120 минути “ депутатът от ГЕРБ-СДС

Трите парламентарни сили ще разпределят 20 места в Министерския съвет.

Снимка: bTV

Мандатоносителите залагат на специалисти и не губят вяра, че ще получат 121 гласа или опция този проектокабинет да бъде определен и от Народното събрание. Засега кабинет " Габриел " има 116 гласа.

„ Има и един по-елегантен метод да се случи това държавно управление, в случай че Демократична България не желаят да натиснат копчето „ за “. Могат просто да не гласоподават, тъй като тогава 116 ще бъдат задоволителни “, разяснява в „ Тази неделя “ Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Броят на министрите ще е съразмерно разпределен сред подкрепящите партии, ГЕРБ ще имат сред 13 и 15, посочи той

Партньорите от Продължаваме промяната не чакат изненади от парламентарната група на обединението и са уверени – „ не “ на държавно управление с първия мандат. Ще предложат свое с втория.

Подкрепа за първия мандат няма да пристигна и от „ Възраждане ", удостовери лидерът на партията Костадин Костадинов. Против кабинет „ Габриел “ взеха решение да гласоподават и от Българска социалистическа партия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР