Преговорите между френския премиер Елизабет Борн и представители на най-големите

...
Преговорите между френския премиер Елизабет Борн и представители на най-големите
Коментари Харесай

Франция: преговорите за пенсионната реформа се провалиха

Преговорите сред френския министър председател Елизабет Борн и представители на най-големите профсъюзи в страната приключиха с крах

Правителственият началник още веднъж отхвърли да отдръпна плана за пенсионна промяна, който провокира всеобщи митинги. Затова профсъюзните водачи приканиха в четвъртък за продължение на стачките и демонстрациите.

Сирил Чабание, началник на профсъюза CFTC:

„ Призоваваме французите с всички сили да се причислят към митингите в Париж и в цяла Франция, с цел да кажем не на тази жестока и несправедлива промяна за единадесети път. “

Синдикатите приказват за " рецесия на демокрацията " и упрекват управляващите, че са се откъснали от действителността. Правителството обаче резервира вяра за опцията за компромис.

Елизабет Борн, министър-председател на Франция:

„ Смятам тази среща за значима стъпка, без значение от всичко. Синдикатите, както самите те обявиха, са подготвени да работят по тези въпроси. Не мога да си показва прогрес без присъединяване на профсъюзите. "

Французите стачкуват от три месеца против плана за промяна, който ще увеличи възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР