Преговори за явяване с общ кандидат и листи за общински

...
Преговори за явяване с общ кандидат и листи за общински
Коментари Харесай

Владимир Маринов от АБВ: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно

Преговори за явяване с общ претендент и листи за общински съветници сред Политическа партия АБВ и Българска социалистическа партия се водят в цялата страна. На места диалозите обаче вървят постепенно и доста мъчно. Това разгласи на конференция заместник-председателят на Политическа партия АБВ Владимир Маринов, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ.

Според него причина за тежките договаряния е неналичието на съгласие сред структурите на двете леви партии в доста обитаеми места, по тази причина там обединения са съвсем невъзможни.

„ Лявото обединяване е неизбежно. Истината е, че тези диалози трябваше да стартират доста по-рано, а не преди един месец”, разяснява Владимир Маринов.

Той акцентира, че съвсем са завършили договарянията в общините Стамболийски, Брезово и Асеновград, където двете леви обединения ще се явят в коалиция на локалните избори през октомври.

„ Не съм удовлетворен от динамичността на преговорния развой за Пловдив-град. След оповестяване на кметската кандидатура на ГЕРБ, всички партии, които имат желание да вземат участие в локалния избор и са искания да ръководят, би трябвало да вземат бързо решение”, акцентира Маринов. Той сподели, че задачата на Политическа партия АБВ е да води една мирна и градивна политика, като поддържа хора с капацитет и предпочитание за работа.

„ Готови сме на всевъзможни дейности, които ще доведат до премахване на ГЕРБ от власт както на локално, по този начин и на национално равнище. Затова няма по какъв начин да се бавим с решението си за Пловдив-град, тъй като към този момент виждаме номинирани мощни претенденти от съперниците си”.

Владимир Маринов изрази терзанието, че се приготвя съществено присъединяване в локалните избори на няколко бизнес групировки, които ще завладяват Общинския съвет в Пловдив.

„ Ако сме в необятна лява центристка коалиция, ще имаме доста по-голям успех”, заключи Владимир Маринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР