Преговарящи на демократи и републиканци в Съединените щати постигнаха принципно

...
Преговарящи на демократи и републиканци в Съединените щати постигнаха принципно
Коментари Харесай

В САЩ постигнаха споразумение за финансиране на правителството

Преговарящи на демократи и републиканци в Съединените щати реализираха кардинално съглашение за финансиране на държавното управление и отбягване на нова частична парализа. То планува единствено част от парите, поискани от президента Тръмп за създаване на погранична стена с Мексико и то без бетонна структура. Споразумението би трябвало да бъде утвърдено от Конгреса и подписано от президента, който към този момент не е споделил, че го поддържа.

Милиард и 375 милиона за създаване на 88 -километрова нова секция от граничната стена- надалеч по-малко от поисканите от президента 5,7 милиарда за 2 хиляди благи заграждения. Това са параметрите на новата сделка за издигане на преграда в долината Рио Гранде, Тексас. Ще бъдат употребявани съществуващи железни структури, само че не и бетонни блокове, за които упорства Доналд Тръмп.

Договорено е понижаване с близо 10 хиляди на леглата в центровете за задържане. На претъпкан стадион в Ел Пасо, Тексас президентът още веднъж даде обещание да построи стена и акцентира, че тя има най-голямо значение тъкмо в града, който гледа против Сиудад Хуарес в Мексико.
Доналд Тръмп - президент на Съединени американски щати: Правим нужното. Стената се строи и това ще продължи. Напредва с бързи темпове. Рио Гранде се случва, идете да ревизирате.  © БГНЕС
По-рано Доналд Тръмп заплаши да вкара изключително състояние и да финансира стената като заобиколи Конгреса. Той към този момент отстъпи от обещанието си да накара Мексико да заплати за оборудването и призна, че то може и да не е от бетон. На 25-ти януари Доналд Тръмп се съгласи на финансиране на държавната машина за три седмици, тъй че да спре частичната парализа и да се разреши на Конгреса да реализира компромис.

Срокът завършва в петък. Предишната частична сковава продължи рекордните 35 дни поради отхвърли на демократите да одобрят перото за стена с Мексико. Стотици хиляди чиновници излязоха в неплатен отпуск, а основни звена работиха без възнаграждение, вредите за стопанската система възлязоха на 11 милиарда $.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР