Прегледът на МРРБ показва, че до 2000 г. са построени

...
Прегледът на МРРБ показва, че до 2000 г. са построени
Коментари Харесай

Шишков: България се нуждае от 2100 км магистрали

Прегледът на Министерство на регионалното развитие демонстрира, че до 2000 година са издигнати 15,43% от автомагистралите, от 2000 до 2010 година са издигнати 6,66%. След 2010 година са издигнати 19,33%. 8,86% км са секторите на автомагистралите, които се строят сега. 10,9% км са секторите с планова подготвеност.
Министърът на районното развиване и благоустройството,
арх. Шишков уточни, че най-важното направление е по посока “север – юг ” – от Русе за Маказа, връзката от Румъния към Гърция. 

Други значими обекти са автомагистралите “Черно море ” и “Рила ”, както и автомагистрала “Хемус ”, която е без планови решения за 7, 8 и 9 лот.

Шишков изрази вяра да може да се откри бързо решение на казуса, с цел да може и тази автомагистрала да има изцяло планово решение и да продължи да се строи напълно. Други обекти от огромно значение и значимост са връзката с тунела под Петрохан, както и скоростният път, който в този момент се стори от Видин до Ботевград, по който има сектор от Монтана до Враца, който е без обезпечено трасе. Той прикани тези обекти да бъдат издигнати от идващите държавни управления, с цел да има в България естествена и проходима пътна мрежа.
Магистрала “Черно море ”
е в доста незадоволително положение на тематика планиране, означи още министър Иван Шишков. Според него е доста значима и автомагистрала “Рила ”, защото “този кръг е връзка с три автомагистрали ” — “Тракия ”, “Хемус ” и “Струма ”, в това число и със Северна Македония.

В началото на април Министерството разгласява Интерактивна карта, която демонстрира проектите за развиване на транспортната инфраструктура на България и обвързваните райони до 2040 година. В интервала 2022 – 2025 година би трябвало да приключи цялостното създаване на сектора от Благоевград до Крупник на автомагистрала “Струма ” и трасето сред Боаза и Павликени на автомагистрала “Хемус ”, показаха тогава от ведомството.

Ще бъде приключена и пусната в употреба цялата автомагистрала “Европа ” от граничния пункт “Калотина ” до София. В този интервал би трябвало бъдат осъвременени и правите Видин – Монтана и Враца – Ботевград от трасето сред Видин и Ботевград.

До 2030 година се възнамерява да приключи строителството и в употреба да бъдат пуснати секторът сред Крупник и Кресна на Автомагистрала “Струма ”, правата сред Павликени и Шумен на Автомагистрала “Хемус ”, както и секторът сред Кюстендил и Дупница от бъдещата автомагистрала “Рила ”, показаха през април от Министерството.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР