Преглед на социалните мрежи в Турция. Изказвания на политическите лидери

...
Преглед на социалните мрежи в Турция. Изказвания на политическите лидери
Коментари Харесай

Ще започне ли война между Турция и Гърция?

Преглед на обществените мрежи в Турция.

Изказвания на политическите водачи на двете страни нагнетяват напрежението. Твърдението на президента и ръководителя на ПСР Реджеп Тайип Ердоган, че „ можем да пристигнем ненадейно една нощ “ и откриването на база от Съединени американски щати в Александруполис са събития, които ще ескалират напрежението.

Освен това Атина реагира остро на изказването на Ердоган, че гръцките острови в Егейско море са „ окупирани “ и че това изказване „ значи, че те не признават островите, които са били непосредствено трансферирани от Италия на Гърция в сходство с Парижкия кротичък контракт от 1947 година ".

Турция, Иван Шилов, Регнум

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, намеквайки Анкара недвусмислено, сподели:

„ Благодарение на силата на интернационалното право, бдителността на нашите въоръжени сили и поддръжката на нашите съдружници, нашата позиция е ясна и ние сме изцяло уверени в себе си. "

Отбелязвайки, че те ясно са маркирали алените линии на Гърция, Мицотакис съобщи, че " Турция е оставена сама ". Има и обстановки, които пречат на две страни да се конфронтират непосредствено една против друга. Начело на тези фактори е спорът сред Русия и режима в Киев.

Последното нещо, което НАТО може да желае в опита си да се концентрира върху договарянията с Русия за спора в Донбас, е война сред двете страни-членки. Освен това се чака Съединени американски щати да посредничат сред двете страни и да облекчат напрежението сред тях.

Нарастващото напрежение с Гърция се трансформира в един от значимите въпроси, обсъждани в обществените медии на Турция.

Експертът по отбранителната промишленост Юсуф Акбаба разгласява следния коментар:

@ssysfakb: „ Гръцкият министър председател прави умерени изказвания, напрежението в Егейско море се ескалира от Турция. Реториката на Анкара е предизборна инвестиция! Какъв е резултатът? Гърция въоръжава демилитаризираните острови тъкмо под носа ни. "



Кириакос Мицотакис, (cc) European People`s Party

На което консуматор на име Дорук Талу дава отговор:

@mr_doruk_talu: „ Турция може да окаже напън върху Италия да демилитаризира тези острови. Ако това не докара до нищо, тя може да затвори проливите за гръцките танкери и в краен случай да удари тези бази. Подобна реторика за изненадващо нахлуване през нощта единствено ни принизява до позицията на Русия и ни вреди... "

Военният специалист Хюсейн Гювен разгласява следните мнения:

@BayInterneTTin: Гръцките и американските бази опасност ли са за Турция? Въпреки че не е единствената цел, това е опасност. "

„ Ще влязат ли Съединени американски щати във война непосредствено с Турция? Те няма да могат да го създадат. "

„ Кога ще съумеят да отприщят Гърция против нас? Само в случай че могат да победят Русия, единствено по-късно. "

@BayInterneTTin: „ От полемиките, почнали в Съединени американски щати, разбираме, че доверието на Съединени американски щати в базите на НАТО в нашата страна е намаляло. Американските бази в Гърция са ориентирани към въздържане от Черно море, Балканите, Източното Средиземноморие и [територията на първото. Украинска ССР]. Те са и опция на базите на НАТО в Турция. "

Потребител с псевдоним Kemal Bey разгласява следния коментар:

@Kemal_ReisBey: Ще има ли война сред Турция и Гърция? Не! Каква е повода за напрежението сред Турция и Гърция? Причината е, че процентът на гласовете и за Ердоган, и за Мицотакис бързо пада. Крайните националистически възгледи и приказките за псевдородина към този момент не оказват помощ. Трябва да сте нащрек! "



Реджеп Тайип Ердоган, Александър Горбаруков, Регнум

Университетският учител Кьоксал Йозер разгласява следния коментар:

@stomodeum: Ще има ли война сред Турция и Гърция? Според мен това е доста малко евентуално. Дори и да се стигне до война, тя няма да е война единствено сред две страни. Като искра, падаща в гора със сухи 100-годишни дървета, ще пламне целият район - от Сирия до Армения, от Кипър до Западна Тракия... "

Потребител на име Fyrat Elmas разгласява следния коментар:

@FıratElmas6: „ Въпроси като [конфликтът в Донбас] и нуклеарното опълчване, напрежението сред Турция и Гърция, напрежението сред Тайван и Китай, възходът на дясноцентристки и властнически водачи в Европа са събития, които не би трябвало да се одобряват с лека ръка, уповавам се, че няма да доведат до трета международна война... "

Потребител на име Vural Uzun разгласява следния коментар:

@vrluzn: „ Може би се пробват да основат подозрения и пукнатини в нашето вътрешно единение, злоупотребявайки с избрана част от турското публично мнение (добрите планове на нашите почтени хора). Гърция е страна, на чиито думи и дейности в никакъв случай не би трябвало да се има вяра, както и на споразуменията/договорите, подписани с нея. Винаги би трябвало да сме нащрек... ”

Журналистът Безми Кая разгласява цитати от изявление с един от гръцките политици:

@BezmiKaya7: „ 1) Ако се бием с Турция, Израел ще се бие ли на наша страна? Отговор: Не, само че Израел може да споделя разузнаване с Гърция.

2) Ще обезпечи ли поддръжка против турските БПЛА? Отговор: допустима е ответна мярка против турските БЛА. Интервюто е дълго, редуцирах тези 2 въпроса и отговорите им. ”

Мелих Шишман направи следната анкета в Twitter:

@Melih3753: „ Ще има ли бъдеща война сред Гърция и Турция за Егейско море?

Да - 63%

Не - 37%.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР