Предводителят на Левски – Николай Костов, говори на официалната прескоференция

...
Предводителят на Левски – Николай Костов, говори на официалната прескоференция
Коментари Харесай

Костов: Мисля, че сме готовим да победим Славия, от този мач зависят следващите

Предводителят на Левски – Николай Костов, приказва на формалната прескоференция преди петъчното столично дерби против Славия на „ Герена “. Костов проучва контузените измежду „ сините “, както и евентуалната стратегия, която следва за отбора.

„ Нашите футболисти имаха съществени тренировки през предходната седмица. Изиграхме мача със Своге в по-слабо движение, което е целесъобразно. Преодоляхме тази отмалялост и сме подготвени за мачовете в шампионата. Сложно е за пояснение обстановката към Хоакин Фернандес. Дава му се задоволително време за акомодация. Не сме взимали решения да го слагаме като главен състезател. Под непрекъснато наблюдаване е и добре се приспособява. Той се включи в последния миг и си чака момента. Вече му се доверяваме повече и повече. Спокойни сме, в случай че би трябвало да влезе в игра, да си извърши дилемите “.

„ Не желая да приказваме единствено за травмираните футболисти, а да приказваме за мача. Неприятно ми е да приказваме единствено за контузени и желая да приказваме за повече спортни неща. Славия е добър тим, изключително Загорчич, откакто се появи в Славия. Представят се на положително равнище. Предимството на нашия тим е доста огромно пред Славия, а тя е публиката. Те не могат да основат такава атмосфера. Ако при тях е въпрос на мотивация от треньора, при нас е по-спокойно, защото публиката стимулира играчите. Това, което се вади като статистика от последните мачове, значи, че Славия е неуместен противник. Анализите са завършени, наблюдавали сме ги в кое са положителни. Мисля, че сме подготвени да победим Славия “, сподели още Костов.

„ Не обичам да се тормозя, откакто играчите си правят добре работата. Защо да имам фатализъм за крах? Натрупахме мачове без загуби, което ни радва. Сега следва серия от по-сериозни борби. Ще се наложи да играем по-добре във фаза отбрана. Изясняваме тези неща с играчите и когато му пристигна времето да забележим по какъв начин ще протекат тези мачове. Интересно е какъв брой точки ще вземем и по какъв начин ще се проявим в идващите мачове “.

„ Тежки мачове? Не мисля, че са тежки, а са предстоящи. Теоритически съперниците са по-силни. Не съм склонен да са тежки, защото не желая да мъдрувам в този момент. Просто тези мачове се чакат от публиката. Качеството на българския футбол ще бъде несъмнено. Става въпрос за противопоставяне сред най-хубавите тимове. Имаме млади и нови футболисти и е забавно по какъв начин ще се проявят тези играчи. Ако побеждаваме, ще бъде прелестно “, подчертава Костов.

„ Много зависи по какъв начин ще приключи първия ни конфликт със Славия след това отново ще продължим с другите срещи. После следва мач с Лудогорец. Важно е в какво психическо положение ще е тимът след петъчния мач със Славия. Затова не желая да отиваме и към ЦСКА. Това са предстоящи мачове и ще ги изиграем на едно обичайно равнище “.

„ Темата със съдийството е комплицирана. Разчитам на правдивост от всички виновни отговори, тъй като от това зависи фактически бъдещето на българския футбол. Не единствено бъдещето на Лудогорец, ЦСКА или Левски, ние би трябвало да си почистим добре нещата. Не желая да приказвам за корупции и такива настройки, които играят друга роля в нашите изявленията. Не се и ангажирам, само че имам вяра, че съдиите ще са виновни във всеки един мач до края, с цел да няма след това кавги и несъгласия на друго равнище “, приключи Николай Костов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР