Предвид сериозното напрежение около футболните съдии през тази пролет, вече

...
Предвид сериозното напрежение около футболните съдии през тази пролет, вече
Коментари Харесай

Съдиите ще бъдат следени изключително изкъсо

Предвид сериозното напрежение към футболните съдии през тази пролет, към този момент техните дейности ще бъдат следени извънредно изкъсо. Както е известно, от този кръг в efbet Лига, на мачовете Лудогорец - Арда и ЦСКА-София и Етър започнаха софтуерните проби на FIFA за ВАР. От март в първата шестица на родния хайлайф пък реферите ще могат да преглеждат противоречивите обстановки с ВАР.

Навлизането на технологията би трябвало да бъде в помощ както и на рефери, по този начин и клубове, защото непрестанните недоволства от техните решения след мач се трансфораха в традиция. Председателят на съдийската комисия Костадин Гергинов настрои множеството клубове от елита и първата шестица в настоящото класиране против себе си, само че пък получи частична поддръжка от ЦСКА-София и Левски. " Червените " обаче дни по-късно се оплакаха от Валентин Железов, " сините " пък не показаха удовлетворение от неговата работа и от отсъжданията на подчинените му, а най-много отчаяние от тези, които са го назначили.

Гергинов влезе в пояснителен режим за връзките на съдийските назначения преди мача на " Българска войска " сред " алените " и " смърфовете ", а преди този момент отбрани Никола Попов с извънредно странни пояснения. При това, откакто реферът невиждано анулира дузпа в интерес на " алените " и свири симулация в края на мача ЦСКА 1948 и Левски (0:0), а в самото му начало спести червен картон на отбора на Краси Балъков.

И все пак получи висока оценка и му бе даден наряд три дни по-късно в мач за Купата на България. След този мач пък от неговото съдийство се оплакаха от щаба на Лудогорец, защото разрешил груба игра и най-хубавият български бранител бе контузен.

Всеки бърка, само че като сбъркаш, си осъден и продължаваш да работиш, с цел да станеш по-добър. Гергинов надали си даде сметка какъв отрицателен сигнал даде на всички рефери в страната, които се борят да стигнат до елита с високата оценка на Попов.

Шефът на съдиите би трябвало да си даде сметка, че грешките на неговите подчинени въздействат на резултатите на мачовете и най-голямото напрежение идва точно оттова. Това е главното нещо, което би трябвало да се промени, защото при неналичието на доверие от страна клубовете няма по какъв начин да се понижи напрежението, а единствено ще го усили.

След своя мач номер 470 Димитър Димитров-Херо разгласи, че желал да си подаде оставката, откакто четири следващи мача реферите му " режат главата ", а в този момент футболистите му не имат вяра в съдийството и това е огромен проблем.

" В четири мача бяхме жестоко ощетявани. При обикновено съдийство можехме да вземем други точки. Ако беше обективно съдийството, нашият тим щеше да има повече точки и нямаше да се приказва за такава рецесия. Никой от футболистите ми не има вяра в съдийството. Играчите са изгубили самонадеяност и не имат вяра, че ще има правилно съдийство. Дойде един миг, в който желаех да си потегли поради съдийството. Искам нещата да се вземат решение на терена.
Чувствам, че имам сили и благоприятни условия да работя на положително равнище. Надявам се, до момента в който съм жив, да пристигна миг, в който, когато загубим, да сме по-слабият тим, а когато сме победили - да сме по-добри. Ще съм най-щастливият човек, в случай че това се случи ", съобщи Херо след рекордната си среща в елита на България против Локомотив (Пловдив).
Другият треньор с най-дълъг стаж в най-високо равнище на родния футбол от настоящите треньори - Илиан Илиев не стопира го отбелязва и да се ядосва, че привидно дребни съдийски неточности в едната посока сред равностойни тим въздействат на резултата.

Гергинов и подчинените му би трябвало да знаят, че се виждат тези работи и когато е редовно, обикновено е да си задаваш въпроса: Или не могат, или пазят непознати ползи?
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР