Предвид противопоставянето на модернизацията на Българската армия срещу жизнения стандарт

...
Предвид противопоставянето на модернизацията на Българската армия срещу жизнения стандарт
Коментари Харесай

Заков: Mодернизацията на Въоръжените сили е наложителна в ускорени темпове


Предвид опълчването на модернизацията на Българската войска против виталния стандарт на българските жители, би трябвало да се има поради следното: модернизацията на Въоръжените сили е не просто наложителна. Тя е задължителна в ускорени темпове, за отбрана на националната сигурност. Това написа във " Facebook " министърът на защитата в оставка. 

" БЕЗ СИГУРНОСТ НЯМА ИКОНОМИКА И НЯМА НАРАСТВАЩИ ДОХОДИ! ", акцентира той.

" Тезата, че парите за рационализация изяждат средствата за живот на българските жители, е странна! България има признат Национален проект за постигане на 2% от Брутният вътрешен продукт разноски за защита до 2024 година Средствата се възнамеряват в тригодишната бюджетна прогноза, наред с тези за обществена политика, опазване на здравето, обучение и други Ако договорът за вторите 8 Ф16 блок 70 се подписа до края на тази година и бъде утвърден, първото заплащане ще е в размер на към 30 млн. лева Тези средства СА налични в бюджета. Те НЕ могат да бъдат разходвани за други типове заплащания. НЯМА и такава нужда. Държавните финанси са в положително здраве, а последната актуализация на бюджета разпредели средства за основни обществени заплащания, включително през зимния интервал. Важни решения в тази посока бяха взети и на последното съвещание на Министерски съвет ", написа още Заков. 

" Абдикиране от разисквания на основни въпроси за модернизацията на армията е абдикиране от същината на националната сигурност и бъдещето на нацията. Армията не е и в никакъв случай повече не би трябвало да бъде инструмент за реализиране на политически цели. Употребата й за политически цели в предишното и сегашното е довело до настоящия колапс и съвсем цялостна невъзможност в някои структури. Перифразирайки: Който не отделя от залъка си за своята войска, рано или късно ще отделя доста залци за непозната войска! Последното ние, българите, го знаем чудесно. Историята би трябвало да се помни, тъй като нейните уроци са скъпи ", добавя още министърът в оставка. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР