Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица

...
Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица
Коментари Харесай

Предварително попълнените декларации за доходите са достъпни в сайта на НАП

 Предварително попълнените заявления за облагане на приходите на физически лица от през вчерашния ден са налични в портала за е-услуги на Националната организация за приходите. Притежателите на личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф към този момент имат достъп до въведените данни за приходи от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения, приходи от наем за парцели, отдадени чартърен на юридически лица и дотации, изплатени на аграрни производители. Всеки поданик обаче има задължението да ревизира до каква степен е вярна информацията в документа. При съществуване на несъответствия, може да се вършат ремонти преди декларацията да бъде изпратена.

В случаите на неточно попълнена декларация системата връща известие на лицето за премахване на несъответствия (примерно за несъответствия в предплатени вноски, неточности при обявление на облекчения и отстъпки). Крайният период за промяна на декларацията е до  30.09.2020 година

3819 варненци към този момент са заявили приходите си за предходната година пред Националната организация за приходите в града от началото на данъчната акция. 2222 от тях са предпочели да контактуват с Агенцията по електронен път, като са подали формулярите си с електронен автограф /619 бр./ или личен идентификационен код, /1603 бр./ което съставлява 58% от общо подадените годишни заявления.

Само през вчерашния ден, 10.03.2020 година, са подадени 292 годишни заявления от физически лица по електронен път.

Подалите годишните си заявления по електронен път до 31 март употребяват отстъпка до 500 лв. от налога за довнасяне, в случай че нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и да са внесли целия размер на налога за довнасяне в период до 31март.

Повече информация за декларирането и заплащането на налози, жителите могат да  намерят на уеб страницата на Национална агенция за приходите www.nap.bg. Консултации може да се вършат и националния телефон на приходната организация 0700 18 700.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР