Предварителната част от преговорите между Москва и Вашингтон относно гаранциите

...
Предварителната част от преговорите между Москва и Вашингтон относно гаранциите
Коментари Харесай

Русия действа с тояга и морков за бъдещ договор за гаранции за сигурност със САЩ

Предварителната част от договарянията сред Москва и Вашингтон по отношение на гаранциите за сигурност мина чудесно. Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков след срещата си със заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман в Женева, съобщи БГНЕС.

" Разговорът беше сложен, само че настоятелен, навлязохме в същността на идните въпроси. Мисля, че на следващия ден няма да губим време. Никога не изгубвам оптимизма си, постоянно се управлявам от него ", сподели той.

Рябков обаче употребява различен звук преди срещата, пред ТАСС: " НАТО да си събира партакешите и да се насочва зад границите от 1997 година Даже на неспециалист е ясно, че няма да им се получи да се желаят от Русия отстъпки в обстановка, когато точно НАТО през последните десетилетия се стреми по този начин да се каже да " изтласка " нашата страна и да я докара, в случай че не до ролята на зависещ, то във всеки случай до второстепенна роля в европейската и интернационалната политика ".
Литва изиска от НАТО спомагателни гаранции за сигурност
Като се има поради утежняването на военното състояние в района, Литва упорства за спомагателни гаранции за сигурност на източния фланг...
Прочети повече
Дипломатите се срещнаха на вечеря, която продължи повече от два часа. Основната част от разискването на гаранциите за сигурност сред Съединени американски щати и Русия ще се организира през днешния ден, 10 януари.

Проектоспоразумението със Съединени американски щати допуска, че Москва и Вашингтон няма да употребяват територията на други страни за подготовка или осъществяване на офанзиви една против друга. Предлага се и двете страни да се задължат да не организират учения с създаване на сюжети за потребление на нуклеарни оръжия и да дадат гаранции да не приготвят военни от неядрени страни за потребление на нуклеарни оръжия. Москва приканва Вашингтон да си дадат взаимно гаранции да не разполагат нуклеарни оръжия в чужбина, да върнат на своя територия към този момент разположените оръжия и да унищожат инфраструктурата за разполагане на нуклеарни оръжия отвън своя територия.

Руската страна е подготвена да поеме ангажимент да не разпростира ракети със междинен и по-малък обхват в региони, откъдето тези ракети могат да ударят страните от НАТО - и Алиансът би трябвало да предприеме сходна стъпка.

Още: Има ли риск от война сред Русия и НАТО - ултиматум, предпоставки и отговор

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР