"Предците по права линия на кралицата включват крале, графове, херцози,

...
"Предците по права линия на кралицата включват крале, графове, херцози,
Коментари Харесай

Таймс: Кралица Елизабет е потомка на Мохамед

"Предците по права линия на кралицата включват крале, графове, херцози, само че допустимо ли е измежду тях да бъде и самият оракул Мохамед? " - написа последното издание на вестник "Таймс ".
Изданието цитира марокански вестник, който твърди, че кралицата е директен потомък на Пророка Мохамед.
Според него, в случай че се наблюдава генеалогичната линия на кралицата за повече от 40 генерации в предишното, може да бъде доближат самият Мохамед.

Тази доктрина не е нова и се появява за пръв път през 1986 година, когато някогашният шеф на изданието, профилирано за аристократични родословия Бюър`с Пиъридж Харолд Брукс-Бейкър твърди, че Елизабет II може да наблюдава произхода си до мюсюлманските царе на Испания и посредством тях на създателя на исляма, починал през VII в. в настояща Саудитска Арабия.
Най-слабата връзка в родословното дърво е Заида, мюсюлманска принцеса, която е живяла в Испания през 11 век и е хипотетична връзка сред християнското и мюсюлманското господство на средновековната Испания.

Смята се, че тя избягала от Севиля и става брачна половинка или държанка на крал Алфонсо VI на Кастилия, като е приела християнството.
Тя му ражда наследник, за чиито потомци по женска линия по-късно се дами Ричард Конигсбургски.
Въпреки това, даже личното и родословие е източник на несъгласия, защото актуалните източници не са съгласни дали тя е щерка на Ал Мутамид Ибн Абад, мюсюлмански цар на Севиля, управлявал до 1091, преди да бъде изпъден от Севиля по време на съответния стадий на Реконквистата.

Генеалогът Харолд Брукс-Бейкър, умрял през 2005 година, е писал неведнъж през осемдесетте години на тогавашния министър председател, Желязната лейди Маргарет Тачър и е препоръчвал нараснали ограничения за сигурност за кралицата.

По това време той споделя: "За хората на Англия е едва известно, че кръвта на Мохамед тече във вените на кралицата. Въпреки това всички мюсюлмански религиозни водачи се гордеят с този факт. "

Никой от сегашните работещи в генеалогичното издание Бюрер`с не е поискал да разяснява пред Таймс и да удостовери дали неговите генеалози поддържат тези връзки.

Бъкингамският замък също не е дал отговор, само че и преди дворецът е обръщал малко на изказванията на господин Брукс-Бейкър, който по време на живота си се е считал за живописен публицист по кралските каузи.

Уго Викърс, кралски историк, е декларирал, че не може да разяснява хипотетичната връзка сред кралицата и на пророка Мохамед, само че е допълнил: "- от време на време се появяват всевъзможни спекулации, съгласно които кралицата, има генеалогична връзка с най-различни прародители ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР