Предстоят тестове на системата BG-ALERT за разпространение на съобщения за

...
Предстоят тестове на системата BG-ALERT за разпространение на съобщения за
Коментари Харесай

Обявиха графика за тестването на системата BG-ALERT в цялата страна

Предстоят проби на системата BG-ALERT за разпространяване на известия за предизвестие на популацията за изключителни обстановки и бедствия. Те ще обзет интервала от 7 ноември до 29 ноември. Това се показва в уеб страницата на системата BG-ALERT.

Тестовете целят инспекция на действието на системата, както и популацията да придобие визия за известията на мобилните устройства.

Те ще стартират от 7 ноември в област Габрово. На 14 ноември известия ще получат хората от областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен; на 15 ноември - Велико Търново, Разград, Русе и Силистра; на 16 ноември - Варна, Добрич, Търговище и Шумен; на 21 ноември - Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол; на 22 ноември - Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Софийска област; на 23 ноември - Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково.

Предвижда се на 29 ноември да се организира народен тест в страната. Тогава, в продължение на половин час - от 12:00 до 12:30 ч., ще бъде предавано известие, съдържащо текст на български и британски език.

Получаването на известието на мобилното устройство се чака да бъде еднократно и съпроводено от характерен тон и осцилация, даже при задействан спокоен (безшумен) режим.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР