-Предстоят още инвестиции в другите комплекси на групата През февруари

...
-Предстоят още инвестиции в другите комплекси на групата През февруари
Коментари Харесай

Mото-Пфое реализира втори голям проект за намаляване на въглеродния отпечатък

-Предстоят още вложения в другите комплекси на групата

През февруари 2022 година в най-големия авто комплекс в България – този на Мото-Пфое в Люлин, беше приключена най-значимата инвестиция досега за стабилно понижаване на въглеродния отпечатък на компанията. На територията на комплекса влезе в деяние фотоволтаична апаратура, която ще спести над 3050 тона въглеродни излъчвания за целия експлоатационен живот на системата. Този пилотен план потвърди своята успеваемост намалявайки с над 30% въглеродния отпечатък на най- огромното автомобилно посланичество в България.

Следвайки стратегическата цел на Мото-Пфое за стабилно развиване и понижаване на нездравословните излъчвания от активността си, компанията влага интензивно в нови фотоволтаични мощности в останалите си комплекси.

Новата инвестиция е ориентирана към най-новия и съвременен авто център на Мото-Пфое Летище София, който предлага и сервизира премиум и първокласните марки Volvo, Jaguar и Land Rover. Инсталацията е проектирана да генерира 249 MWh/година чиста електрическа сила. Спестените въглеродни излъчвания за плановото време за употреба са 2 658 тона CO2.

Генерираната електрическа енергия ще зарежда и зарядните станции на територията на комплекса и по този начин ще задвижва електрическите Volvo XC40, C40 и Jaguar I-Pace с възобновима и чиста сила. Зарядните станции на територията на комплекса са налични и за всички други притежатели на електроавтомобили и са част от мрежата на Елдрайв.

Това е вторият план от дълготрайния ангажимент на Мото-Пфое за засилени вложения в запазване на околната среда и чиста сила. След Мото-Пфое Летище, самодейността за инсталиране на слънчеви мощности за генериране на сила ще обхване комплексите на Мото-Пфое във Варна, Пловдив и Бургас, като упованията са в идващите месеци плановете да бъдат приключени.

С този план Мото-Пфое се трансформира в неоспорим водач в автомобилната промишленост, както и измежду фирмите в България, инвестиращи обилни средства в понижаване на личния си въглероден отпечатък. Общата инвестиция се чака да доближи 1 милион лв. в границите на 18 месеца и да докара до икономисване на над 10 000 тона CO2 за плановата работа на фотоволтаичните системи, захранвайки с възобновима сила комплексите на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover. Това ще помогне на България да построи по-бързо потенциал за устойчива сила и ще редуцира въглеродния ѝ отпечатък.

Мото-Пфое е фокусирана от десетилетия върху обществената си роля и блян да бъде добър член на българското общество. От 1997 година насам съществува и се поддържа Дарителската стратегия на Мото-Пфое за запазване на естественото и културно завещание, която е корпоративен принос за стабилно развиване и доказателство за обществената отговорност на компанията. Мото-Пфое непрекъснато се развива и в цифровизация на интервенциите и процесите си.

В допълнение още през 2009 година групата Мото-Пфое, може би първа в сектора, вкара електронни фактури за клиентите си. Резервните елементи за колите в портфолиото на компанията се оферират в торбички от биоразградимия материал Degralen-L. От самото си основаване, Мото-Пфое е компания, която се стреми да способства за опазването и благосъстоянието на разнообразни типове браншове, като посредством своята активност се грижи за обезпечаването на зелено, електрифицирано и обвързвано бъдеще.

*Източник: www.motopfohe.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР