Предстоящият грипен сезон в Европа може да бъде тежък за

...
Предстоящият грипен сезон в Европа може да бъде тежък за
Коментари Харесай

Освен всичко друго: Задава се и тежък грипен сезон

Предстоящият грипен сезон в Европа може да бъде тежък за възрастните и за хората със слаб имунитет, предизвести Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC), представен от Ройтерс.

Сезонният грип може да натовари доста здравните системи, които към този момент са под огромно напрежение, обвързвано с Коронавирус обстановката. Основният докладван подтип на грипния вирус, следен в Европейски Съюз и Европейското икономическо пространство (ЕИП), визира непропорционално възрастните хора и е обвързван с по-ниска успеваемост на имунизацията, заяви ECDC. „ Ранното разкриване на вирус от линия A – H3N2 е индикация, че идният грипен сезон може да бъде тежък, макар че не можем да знаем сигурно по какъв начин ще наподобява тъкмо той “, сподели Паси Пентинен, началник на Програмата за грип на ECDC. В Хърватия разпространяването на грип към този момент е трансферирало сезонния предел „ извънредно рано “ и това тревожи специалистите.

Те приканват медицинските служащи да се имунизират преди зимата както против COVID-19, по този начин и против грип и припомнят, че физическото разграничаване и хигиеничните ограничения са значими за всички, изключително за тези, които работят в старешки домове и здравни заведения.

Приблизително 20% от популацията се разболява от грип всяка година. Възрастните хора, бременните дами и тези с хронични болести са най-застрашени от тежки затруднения. ECDC означи, че обвързваните с пандемията ограничавания през миналогодишния грипен сезон съвсем са премахнали разпространяването на заболяването в блока, което допуска, че ограничения като маски и отдалеченост са ефикасни против грипа. Междувременно антивирусните медикаменти могат да оказват помощ както за попречване на тежко заболяване, по този начин и за защитна мярка, където има огнища.

За разлика от Коронавирус, за грипа има ефикасен противовирусен медикамент, с който медиците поучават да се снабдим още преди да е почнала циркулацията на инфлуенцата, с цел да може да се пие още при първите признаци. А в България персоналните лекари към този момент слагат гратис противогрипни ваксини на хората над 65 години. На свободния пазар обаче количествата бързо свършиха, написа Скенернюз.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР