Предстоящите дейности бяха представени на откриваща пресконференция, която се проведе

...
Предстоящите дейности бяха представени на откриваща пресконференция, която се проведе
Коментари Харесай

Стартира проектът за ремонт на закритата лекоатлетическа писта във Видин

Предстоящите действия бяха показани на откриваща конференция, която се организира през днешния ден в залата на Общинския съвет.

Участие в нея взеха заместник-кметовете на Община Видин Десислава Тодорова и Борислава Борисова, както и шефът на Общинско дружество „ Спортни парцели “ Юлиян Иванов.

Проект „ Основен ремонт на закрита лекоатлетическа писта – град Видин “ се финансира по реда на Наредба №4 от 08.07.2019 година за финансово подкрепяне на построяването и обновяването на спортни обекти държавна и общинска благосъстоятелност, сподели заместник-кметът Десислава Тодорова. Тя посочи, че общата стойност на финансовата поддръжка от Министерството на младежта и спорта е в размер на 700 171,82 лева, като Община Видин ще съфинансира неприемливите разноски за строителен и авторски контрол, които са в размер на 9000 лева Срокът за осъществяване на плана е 11 месеца. „ Предвидените строително-ремонтни действия включват ремонт на покрива, фасадата, коридорите, санитарните и административни пространства, подготвителната зала и склада, лекоатлетическата зала, както и замяна на тръбопровод, канализация и електрическа апаратура “, изясни Десислава Тодорова.

Този план е следващо доказателство, че Община Видин се стреми да сътвори по-добри условия за спортуване на децата и на младежите и за пълноценното оползотворяване на свободното им време, съобщи от своя страна заместник-кметът Борислава Борисова. Тя акцентира, че след реализирането на плануваните действия спортното оборудване ще се трансформира в най-модерното от този тип в цяла Северозападна България. „ На обновената лекоатлетическа писта ще има опция да се организират още по-мащабни шампионати с национално и интернационално присъединяване. Ще се подобрят изискванията за спортуване и работата на треньорите с децата и това ще способства за реализиране задачите на плана – повече деца да спортуват в свободното си време на закритата лекоатлетическа писта, като се реализират и по-добри спортно-технически резултати “, сподели Борислава Борисова, като поздрави екипа в общинската администрация, който дава отговор за създаването на планови оферти. Заместник-кметът напомни, че Общината за повторно кандидатства с план за възобновяване на закритата лекоатлетическа писта, като първият път не е получено финансиране. Борисова употребява случая, с цел да благодари на народния представител Иво Атанасов, който спомага нужните за ремонта средства да бъдат предоставени.

От построяването на лекоатлетическата писта до момента там са правени единствено козметични поправки, уточни шефът на Оперативна програма „ Спортни парцели “ Юлиян Иванов. Той бе безапелационен, че след ремонта нашият град ще разполага с най-модерното сходно оборудване освен в Северозапада, само че и в прилежащите на Видин общини в Сърбия и Румъния.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР