Предстоящата седмица се очертава като може би най-драматичната за българския

...
Предстоящата седмица се очертава като може би най-драматичната за българския
Коментари Харесай

Влудяващата седмица на родния футбол - такъв трилър не е имало през този век

Предстоящата седмица се обрисува като може би най-драматичната за българския шампионат през 21 век. Следва да се изиграят последните два кръга от първата шестица на efbet Лига, като те ще дефинират първенеца през сегашния сезон. 
 ЦСКА 1948 спря Лудогорец и остави ЦСКА - София на върха - следва инфарктен край на шампионата ЦСКА 1948 спря Лудогорец и остави ЦСКА - София на върха - следва инфарктен край на шампионата
След вчерашната неверна стъпка на Лудогорец при визитата на ЦСКА 1948 - 2:2, все още водач е ЦСКА - София с 80 точки. “Орлите ” са втори със 79. В идващия кръг в събота ЦСКА 1948 гостува на “Армията ”, а Лудогорец приема Левски в Разград. Работата е там, че дуелите са доста значими и за противниците на кандидатите за купата, което не се е случвало през сегашния век на родния футбол. ЦСКА 1948 сега е на трета позиция с 62 точки, а Левски четвърти с 61. Този, който стигне до третата позиция ще се класира непосредствено за евротурнирите, до момента в който четвъртият ще би трябвало да играе бараж против седмия в подреждането. 

Има вид ЦСКА - София да стане първенец още тази събота, в случай че Левски победи в Разград, а “червените ” вземат три точки на “Армията ”. При всички други развръзки, купата ще се реши в последния кръг - 7 юни (сряда). Тогава ЦСКА - София се изправя против Левски, а Лудогорец има аудиенция на негостоприемния “Тича ” против Черно море.
 ЦСКА - София може да стане първенец още тази събота ЦСКА - София може да стане първенец още тази събота
Нека си напомним някои от най-драматичните развръзки на родния шампионат в последните кръгове през века.

През сезон 2018/19 два кръга преди края Лудогорец води с една точка пред ЦСКА - София. В последна сметка нито един тим не прави неточност до края и “орлите ” побеждават с купата. “Червените ” надиграват с 2:0 Левски и с 1:0 Ботев (Пловдив), а разградчани не позволяват неточност при визитата си на “канарчетата ” - 2:0 и побеждават удобно 4:1 Черно море.

Сезон 2012/13 донесе една от най-големите драми в родния футбол, откакто два кръга преди края Левски победи Лудогорец с късен гол на Станислав Ангелов. Така “сините ” излязоха с точка пред “орлите ” и по всичко личеше, че купата щеше да дебаркира на “Герена ”, откакто в оставащите два кръга отборът имаше служебна победа над Етър и се нуждаеше от триумф против Славия, който не играе за нищо в този миг. Срещата обаче приключва 1:1 след автогол на Димитър Везалов и купата в последна сметка отпътува за Разград, защото Лудогорец не среща проблеми при визитата си в Монтана и печели с 3:0.
 Невероятно Невероятно " синьо " харакири на " Герена! Шампионът още веднъж е Лудогорец! (видео+галерии)
Първата купа на Лудогорец през сезон 2011/12 също е белязана от драма в последния кръг. Преди последния ден на шампионата ЦСКА води с две точки пред новака от Разград, а в последния мач от шампионата двата отбора се изправят един против различен в Североизточна България. В последна сметка Мирослав Иванов донася успеха с 1:0, а с това и първата купа на “орлите ”.
 Господ реши: Лудогорец е новият първенец на България (видео + снимки) Господ реши: Лудогорец е новият първенец на България (видео + снимки)
През сезон 2008/2009 също е забавно в края на шампионата, като два кръга преди финала Левски има две точки преднина пред безконечния противник ЦСКА. В предпоследния ден на конкуренцията и двата отбора вършат неверни стъпки. Левски не съумява да победи Миньор на “Герена ” и срещата приключва 1:1. Това обаче е задоволително за “сините ” да вземат последната си досега купа, защото Дока Мадурейра носи успеха на Литекс над “червените ” в Ловеч. Тъй като “сините ” имат по-добри индикатори в директните дуел трите точки преднина преди последния кръг се оказват задоволителни, с цел да създадат последния ден протоколен най-малко що се отнася до борбата за купата.
 След драма купата е синя за 26-и път След драма купата е синя за 26-и път
Много забавно е и през 2006/2007. Тогава три кръга преди края три тима имат действителни шансове за купата. Лидер е Левски с две точки преднина пред ЦСКА и Локомотив (София). “Червените ” обаче се дънят в Дупница и Еньо Кръстовчев носи успеха на Марек с 1:0. Така два кръга преди края Локомотив (София) приема Левски в пряк дуел за купата. Мачът е един от най-вълнуващите през сегашния век и приключва с цели осем гола - 5:3 в интерес на Левски, което е задоволително за купата на “сините ”.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР