Предстои цялостно преобразяване на основно училище Екзарх Антим I“ в

...
Предстои цялостно преобразяване на основно училище Екзарх Антим I“ в
Коментари Харесай

До 15 септември: Пловдивско училище получава нов облик и физкултурен салон

Предстои изцяло видоизменение на главно учебно заведение „ Екзарх Антим I “ в Пловдив. Това стана ясно по време на символичната първа копка, която бе направена през днешния ден.
Прочетете още
Ремонтът ще трансформира постройката в енергийно ефикасна, като следва външно и вътрешно саниране, замяна на дограмата и създаване на нова електрическа и ВиК апаратура. По същата стратегия ще бъдат реновирани и постройките на учебните заведения „ Елин Пелин “ и „ Пейо Яворов “.

„ Ще бъде основано нова вентилационна система, ще бъдат възобновени настилките, окачени тавани, акустични страни. Изцяло ще бъде сменен покрива на постройката, като той ще бъде ремонтиран през лятната почивка “, добави шефът на компанията реализатор „ Запрянови-03 “. Той даде поръчка да се вмести в периода от 330 дни, дадени му от Община Пловдив за завършване на дейностите.

„ Тук се образоват 541 възпитаници, които са разпределени в паралелки от 1 до 7 клас. Образователния развой ще бъде проведен по този начин, че да съчетаем качественото преподаване и учене с осъществяването на ремонта. Със сигурност ще имаме строителни процеси, при които ще се наложи да освободим постройката, само че това ще бъде разисквано в допълнение. Все отново това е в полза на нашите възпитаници, които ще учат в една уютна и модерна среда “, съобщи шефът на учебното заведение Катерина Василева.

Тя добави, че учебното заведение ще получи и първия си съвременен физкултурен салон, защото досега децата не са имали профилирано помещение за спорт. Неговата обща стойност възлиза на 1,8 млн.лв., а цялата сума за модернизацията на учебното заведение е 5 млн.лв.,

Около 25 мнл. лева ще бъдат отделени за реорганизация и обновяване на няколко просветителни институции в Пловдив. Те са получени посредством европейско финансиране и по стратегии на МОН, а съфинансирането от общинската хазна е 5 млн.лв..

„ Това е план, по който работим от над 5 години. Много съм благополучен, че задължения, които бяхме поели към жителите на нашия регион сега са в ход на реализация. Полагаме годишни грижи за осъвременяване на целия фонд в просветителната инфраструктура. Когато човек има явен проект и визия, нещата се получават. Надявам се на 15 септември, когато удари първия звънец, учениците на ОУ „ Екзарх Антим I “ да влязат в една съвременна постройка “, добави кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов.

„ ОУ„ Екзарх Антим I “ e едно от петте учебни заведения, което изцяло обновяване следва. Ще гледаме до края на 2025г. Да сме обновили цялата просветителна инфраструктура на Пловдив. За най-изостаналите обекти, за които няма финансиране, ще търсим от общинския бюджет, в случай че няма отворена стратегия “, добави зам.-кметът по обучение Владимир Темелков.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР