Предстои Столичният общински съвет да ревизира официално решението за отпадане

...
Предстои Столичният общински съвет да ревизира официално решението за отпадане
Коментари Харесай

Връщат картата за една линия в София от 15 март

Предстои Столичният общински съвет да ревизира публично решението за отпадане на месечната карта за една линия за пътешестване с наземен превоз и метро. Отпадането на картата провокира съществени възражения на пътуващите с градския превоз в София, в това число предизвика реакция на омбудсмана Диана Ковачева.

Предложението за връщането на картата за една линия към този момент е утвърдено единомислещо от транспортната комисия на СОС. Връщането на картата ще се случи от 15 март, в случай че Общинският съвет събере задоволително гласове на следващия ден.

" По-скоро единомислещо ще бъде признато това решение ", предвижда пред БНР Карлос Контрера, ръководител на Комисията по превоз и пътна сигурност в Столичния общински съвет.

" С съображение хората одобряват с прочут негативизъм отпадането на картата за една линия. Това предложение беше показано като консенсусно. Още тогава имаше прекалено много въпроси. Решението се показа като експертно, явно обаче не е добре премислено. Моментът на неговото въвеждане не е бил подобаващ ", разяснява Контрера в предаването " Хоризонт до обед ".

Очаква се понижение на приходите с почти 8 милиона лв., посочи той. По думите му с привличането на нови пасажери " картината няма да е толкоз в черни краски, както я рисуват от Центъра за градска подвижност ".

Центърът за градска подвижност има подготвеност да възвръща средства на каса, увери Карлос Контрера.

" Хората могат да получат сумата, която се явява разликата сред остарялата и новата цена. ЦГМ към този момент е създал процедурите си за връщане. "

За децата до 10 години възобновяване на суми ще е 100%, защото страната вкара безвъзмезден превоз за тях от началото на февруари, подсети той. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР