Предстои сериозен дебат за бъдещето на Европейския съюз в светлината

...
Предстои сериозен дебат за бъдещето на Европейския съюз в светлината
Коментари Харесай

Борисов увери Ердоган: Ние сме за диалог между нас и ЕС, който решава проблеми

Предстои сериозен спор за бъдещето на Европейския съюз в светлината на Брекзит, само че страната ни ще постави старания за възобновяване на положителния звук и връзките на партньорство сред Турция и страните от Европейски Съюз, уточни министър-председателят Бойко Борисов на среща с президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган. Информацията е на държавната осведомителна работа.

Двамата разискаха целите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Премиерът Бойко Борисов акцентира, че България е заинтригувана от нормализирането на разговора сред Анкара и Брюксел и ще се опита да способства за реализиране на съгласие, което позволява, а не основава проблеми.

Борисов и Ердоган, които разговаряха след формалната гала по откриването на реставрираната българска черква „ Св. Стефан " в Истанбул, оцениха високо позитивната динамичност сред двете страни, както и приносът на Турция за преодоляване на мигрантския напън по българската граница и към Европа. Подчертано беше, че активизирането на двустранните контакти на политическо и експертно ниво през последните месеци е подтикнало развиването на връзките във значими за България и Турция области като земеделието, превоза, енергетиката.

Премиерът Бойко Борисов благодари на президента Ердоган за персоналната му ангажираност и за напъните на турската страна за възобновяване на храма. Той уточни, че днешното събитие е не просто доказателство за съдействие сред страните ни и толерантността сред религиите, само че и образец, че разбирателството и мирът са пътят за реализиране на прогрес по всички въпроси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР