Предстои седмица с променливо време. Заради обширна и бавно придвижваща

...
Предстои седмица с променливо време. Заради обширна и бавно придвижваща
Коментари Харесай

Ще продължи ли лятото и през септември

Предстои седмица с изменчиво време. Заради обширна и постепенно придвижваща се зона с ниско атмосферно налягане, жегите краткотрайно отстъпиха, а преваляванията ще продължат в разнообразни точки на страната още няколко дни, заяви.

В понеделник в западните и централните елементи на Дунавската низина ще е тъмно съвсем през целия ден с превалявания. В останалата част на страната облачността ще е с краткотрайни разкъсвания. Още преди обяд ще стартират да се оформят  гръмотевични облаци и в часовете до вечерта в Западна и Централна България ще има превалявания, които в избрани моменти ще са интензивни. В регионите на изток ще превали и прегърми, само че локално и на по-малко места. Температурите следобяд ще са в необятни граници – от 24-25 градуса на запад до 31-32 на изток.

По планините – тъмно време с облаци, превалявания и гръмотевични стихии. По-значителни количества дъжд ще паднат в масивите в западната половина на страната. Дневните температури – сред 14 и 20 градуса по отношение на надморската височина.

Около крайбрежието слънцето ще е по-щедро, а облачността – динамична. В хода на деня предстоят краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Температурите ще се двоумят към 30 градуса, чака се обичайния ветровит бриз, морето – с талази до метър по южните крайбрежия.

През нощта и във вторник преваляванията в западните и централните региони ще продължат, още веднъж тук-там в обилни количества и с гръмотевици. В сряда и четвъртък валежната зона ще засегне най-вече Южна България. От петък до неделя времето ще се върне към летния си темп с доста слънце и дневни температури към и над 30 градуса.

До края на календарния месец се чака прекосяване на леден атмосферен фронт в последните 2 дни . Нахлуването на по-хладен въздух ще сътвори условия за следобедни летни стихии в Дунавската низина и Западна България .

Бързо по-късно обаче, следва парещ интервал, който ще обхване първите дни на септември с минимални разстройства и високи температури – над 35 градуса в обичайно топлите точки на страната.
 
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР