Предстои преструктуриране на Пирогов - сливане на отделения и лаборатории,

...
Предстои преструктуриране на Пирогов - сливане на отделения и лаборатории,
Коментари Харесай

Проф.Балтов:Ще увеличим заплатите в Пирогов със средно 300 лв, сливаме клиники

Предстои преструктуриране на Пирогов - обединение на отделения и лаборатории, както и нарастване на заплатите със приблизително 300 лв. на целия личен състав. Очаква се това да стана от 1 април 2018 година Това сподели в " Денят стартира ", проф.Асен Балтов, шеф на УМБАЛСМ " ПИРОГОВ ", който бе безапелационен, че няма да има редуциране на личен състав, а усъвършенстване на база хора, които работят в лечебното заведение.

Проф.Асен Балтов, шеф на УМБАЛСМ " ПИРОГОВ ": След няколко инспекции от медицински одит имаме рекомендация да влезем по стандарти по съответни специалности. Наличният личен състав и щатни бройки ще бъдат направени по този начин, че да отговаряме на всички стандарти. Ако имаме четири травматологии, те ще бъдат направени две, тъй че да дават отговор на стандартите - 6 лекари с 12 сестри. Хирургията е по същия метод. Най-големите проблеми са в травматология и хирургия. 7 лаборатории ще бъдат обединени в един общ блок, само че ще имат шапка от трима души, която ще ги управлява.
Проф.Балтов разяснява, че това е нещо, което ще даде опция на хората да получават повече пари и да бъдат по-ефективни.
Проф.Асен Балтов, шеф на УМБАЛСМ " ПИРОГОВ " ": От 1 януари мин. беше увеличена на 510 лева и бяхме длъжни да повишим заплатите на санитарите. Това от себе си поражда нарастване на всички работещи. Днес и на следващия ден имаме последни договаряния и нов групов контракт, което ще докара до съществено повишаваме. Със приблизително към 300 лв. ще се покачат заплатите на всички, които уповавам се от 1 април.
По думите му формалното финансово привършване на болничното заведение ще бъде с към 1,5 млн. в допълнение върху това, което е било до момента, към 22 млн. общо отговорности. " За момента има баланс, сподели още проф.Балтов. " Имаме нови цени на клиничните пътеки, които на месец ще усили приходите със 120 хил.лв. ", бяха думите му.

Проф. Балтов съобщи още, разноските по медицинските консумативи и произведения са усъвършенствани оптимално, да вземем за пример цената за прането е свалена с към 30 хиляди лева на месец. Предстои да се подписа контракт за енергийна успеваемост, където се чака понижение. В студиото на Българска национална телевизия шефът на " Пирогов " сподели още, че няма преразход по повод поддръжката на асансьорите. Започнала е работа и нова регистратура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР