Предстои полагането на последния износващ пласт асфалт, работа по уличното

...
Предстои полагането на последния износващ пласт асфалт, работа по уличното
Коментари Харесай

Евгени Крусев провери ремонта на ул. „Боянска“, район „Витоша“

" Предстои полагането на последния износващ слой асфалт, работа по уличното осветяване и тротоарните настилки на ул. “Боянска “ в регион „ Витоша “, която е една от главните за квартала. " Това сподели заместник-кметът по направление превоз на Столична община Евгени Крусев при инспекция на обекта.

" Очакваме до две седмици да бъде приключен главния ремонт на ул. “Боянска “, само че в случай че има забавяне, изпълнителят ще бъде глобен " – посочи зам.-кметът Крусев.

Изпълнител на обекта е ПСТ ГРУП ЕАД. Работата по главния ремонт на ул. “Боянска “ стартира при започване на октомври, като срокът е 25 дни. " Поради смяна на нивелетата има обосновано забавяне в осъществяването, само че в случай че компанията не завърши обекта в околните дни, ще има действително забавяне, за което ще бъде и глобена " – каза също Крусев.

Работите включват цялостна замяна на настилката на улицата, която е близо километър, с широчина на пътното платно 9 м, две ленти по 4,5 м в посока. В зоните на кръстовищата и на пешеходните пътеки се планува слагането на тактилни ленти от червени бетонови плочи.

Много значимо за осъществяването на улицата е отводняването. За задачата е планувана цялостна замяна на пътния окоп с нов облицован. Наредени са нови бордюри, построен е канал с дължина 57 м. Направени са главните работи за новото улично осветяване: шахти, фундаменти, тръбна мрежа и следва слагането на стълбовете.

Приключва и работата по тротоарите на бул. “Арсеналски “, изправят се част от стълбовете на контактно-кабелната мрежа. Извършват се довършителни работи по ул. “Феникс “ в кв. “Овча купел “ и ул. “Хемус “ в регион „ Слатина “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР