Предстои първото по-осезаемо застудяване през тази зима Средиземноморският циклон, който

...
Предстои първото по-осезаемо застудяване през тази зима Средиземноморският циклон, който
Коментари Харесай

Посрещаме февруари със студ, виелици и сняг

Предстои първото по-осезаемо захлаждане през тази зима

Средиземноморският циклон, който сътвори първата по-сериозна зимна конюнктура в страната, продължава придвижването си на североизток над Черно море към Украйна. Междувременно стартира навлизане на леден въздух, с който следва и първото по-осезаемо захлаждане през тази зима.

В събота ще остане облачно над цялата страна, с минимални разкъсвания в Южна България. В северната половина на страната и към Черноморието обаче ще има превалявания. В хода на деня сняг ще вали по-продължително в Североизточна България и в Родопите. В Добруджа ще духа мощен северен вятър, който ще основава риск от обичайните за района навявания, а ниските температури ще носят заплаха от поледици. Дневни температури в страната в събота - от 0 до 5-6 градуса.

През нощта и в неделя снеговалежите ще продължат в Централна северна и Североизточна България, само че ще са по-слаби, с наклонност в хода на деня да стопират. В североизтока ще продължи да духа леден вятър. Ще има разкъсвания на облачността в Западна България. Температурите с леки съмнения ще запазят своите стойности.

В последните дни на януари ще има разкъсвания на облачността и нищожни превалявания. Във вторник ще превали временен сняг по планините и някои предпланински региони, само че ще е изключително прохладно. В сряда превалявания няма да има, само че заран рано термометрите ще демонстрират до минус 7 - минус 8 градуса.

През втората половина на първата февруарска седмица се обрисува прекосяване на нов средиземноморски циклон, в композиция със леден арктически въздух. Отново ще има по-значителни снеговалежи с струпване на нова снежна завивка.

По планините през почивните дни ще вали сняг - по-обилно в събота. Ще е студено с ледени пориви напразно, които ще усилват чувството за мраз. Дневните температури ще са в интервала от минус 3 до минус 10 градуса, по отношение на надморската височина.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР