Предстои ни анализ за проекти с кметовете на всяко едно

...
Предстои ни анализ за проекти с кметовете на всяко едно
Коментари Харесай

Реализират по един проект във всяко село на общината

Предстои ни разбор за планове с кметовете на всяко едно от дребните обитаеми места в община Кюстендил. Поели сме ангажимент това лято въввсяко едно от селата да осъществяваме по един план, дали през финансовите разноски, или през Програмата, която осъществяваме за капиталовите действия, по тази причина ще чакаме техните оферти за благоустрояване и усъвършенстване, заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.
„ Всички знаем, че през последните няколко години се следи интерес от разнообразни наши сънародници, съграждани и чужденци, които демонстрират интерес към разнообразни парцели по селата. По този метод се надяваме най-малко отчасти да съживим нашите села, по тази причина трябват условия и ние ще се постараем да ги подкрепим с планове, изясни и ръководителят на ОбС- Кюстендил, Иван Андонов.
Той подчертава и за идно пускане на стратегиите за Трансгранично съдействие България – Сърбия и България Македония. За Кюстендилски район тази стратегия съставлява извънредно огромен интерес, защото региона е изключена от Програмата за развиване на селските региони, което е огромен минус. Но посредством стратегиите за Трансгранично съдействие имаме опция да аплайваме и осъществяваме разнообразни планове, както по-малки ограничения, по този начин и инфраструктурни.
Вече са извършени редица срещи с общинска администрация, посланика на Косово, както и с кмета на Крива Паланка. През идващите дни предстоят срещи и с управлението и кметовете на Лесковец, Ниш, и пограничния регион на Сърбия.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР