Предстои Конгресът на САЩ да гласува законопроекти за чуждестранна военна

...
Предстои Конгресът на САЩ да гласува законопроекти за чуждестранна военна
Коментари Харесай

Обрат в Конгреса: Републиканецът Джонсън вече настоява за помощ за Украйна

Предстои Конгресът на Съединени американски щати да гласоподава законопроекти за задгранична военна помощ - за Украйна и Израел. От месеци американската помощ за Украйна е блокирана от републиканците в Конгреса и се поддържа от демократите.Републиканският конгресмен Майк Джонсън (Луизиана) обаче може да наклони част от консерваторите в поддръжка на помощта за Украйна след знакова промяна на позицията си, оповестява американските медии.

В знаково изявление представителят на долната камара (Камарата на представителите) Джонсън ненадейно изрази поддръжка за законопроектите, като сподели, че помощта за Украйна е извънредно значима.

" Председателят на Камарата Майк Джонсън ще се осланя мощно на демократите, с цел да придвижи през идващите дни поредност от законопроекти, предвиждащи помощ за Украйна, Израел и други демократични съдружници в чужбина - тактика, която признава нюансите на ръководството в разделения Вашингтон, само че също по този начин усилва риска от отстраняването му от недоволните консерватори ", отбелязва вашингтонското издания The Hill, представено от Офнюз.бг.

Преди това Джонсън отхвърли законопроект за задгранична помощ, утвърден в Сената. Тази самодейност беше подкрепена от демократите. Според анализатори по този начин представителят се опита да смекчи позицията на острите републикански критици и да схване по-консервативен метод към противоречивата задгранична помощ. В същото време той прокарва законопроект за сигурността на границите, който също има за цел да притегли консерваторите за гласоподаване.

Медиите акцентират, че тази тактика на Джонсън за поощряване на съвсем 100 милиарда $ задгранична помощ е довела единствено до утежняване в редиците на неспокойната републиканска десница и е повишила риска за оставането му на поста.

Няколко републиканци обявиха, че няма да поддържат самодейностите на Джонсън. По-конкретно, тримата най-твърдолинейни републиканци в Комитета по процедурите ще се опълчват на поднасянето на законопроектите за гласоподаване, написа The Hill.

Въпреки мощните рецензии Джонсън предходната седмица получи поддръжка от някогашния президент Доналд Тръмп, който сподели, че ръководителят " прави доста добра работа ", напомня изданието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР