„Предстои да видим до какво ще доведе демаршът на Русия

...
„Предстои да видим до какво ще доведе демаршът на Русия
Коментари Харесай

Нейнски: Нинова да пита руските си приятели за списъка с враговете, патриотите ни не се ли засягат от генерал-губернатор Митрофанова?

„ Предстои да забележим до какво ще докара демаршът на Русия посредством посланика си и арогантното отношение, с което се отнасят към България. Ако от Москва си мислят, че посредством ултиматуми може да се подрежда каква политика да води страната ни, нищо чудно да скъсаме връзките си. Има нещо основно, с цел да се стигне до тук. На съвета по сигурността в Министерски съвет са участвали представители на президента и той е бил осведомен с отчета на ДАНС. В правото на премиера е да вземе сходно решение. Не е наложително да си посланик, с цел да си разузнавач. Аз имам вяра на българските служби са изнесли информация, която минава през всички, които имат право да минава през тях. България е решила, че тези хора са опасност за нейната национална сигурност. Компетентните служби не могат да вземат решения, само че могат да осведомят Кирил Петков “. Това съобщи някогашният външен министър Надежда Нейнски пред БНР.

„ Правителството на Иван Костов беше първото, което изгони трима съветски дипломати. Самият факт, че Митрофанова желае промяна на министър-председателя е неприемливо. Беше доста ясно казано и от държавното управление, че за част от хората, които са нежелани на територията на страната, има взаимност. Очаквам освен Бойко Борисов и ГЕРБ, а и останалите партии да поддържат Кирил Петков, когато става въпрос за националната ни сигурност. Виждаме обаче две обединения в Народното събрание, които застават изрично на страната на Москва. Руската федерация би трябвало да си дава сметка, че в случай че желае да има положителни връзки с България, би трябвало да я почита, а не да назовава премиера служител и да ни третира като колония. Да не забравяме, че страната ни е в листата с неприятелските страни в Кремъл. Защо Корнелия Нинова не попита своите другари за какво сме там? Искам да попитам и патриотите – те не се ли засягат от сходно отношение? Българо-руските връзки могат да се развиват в позитивна посока, в случай че има взаимно почитание. Докато Митрофанова се държи като генерал-губернатор, това няма по какъв начин да се случи. Русия няма по какъв начин да почита България, в случай че тя сама не го прави “, сподели още Нейнски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР