Представянето на името на новия модел на Renault - AUSTRAL,

...
Представянето на името на новия модел на Renault - AUSTRAL,
Коментари Харесай

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ МОДЕЛ, НАРЕЧЕН AUSTRAL

Представянето на името на новия модел на Renault - AUSTRAL, дава идеална опция за разгледане на тактиката за назоваване на моделите на марката. Силвия, стратегически управител за назоваване на модели в отдела за световен маркетинг на Renault, ни дава взор зад кулисите на нейната роля като „ откривател на имена “.

Dauphine, Espace, Twingo и Clio са някои от имената на Renault, оставили диря в спомените ни. Дали бъдещите модели на марката ще ги последват? С представянето на името на идващия си стилен SUV Renault предлага взор към новата тактика за назоваване на моделите на марката и демонстрира, че колелата на смяната са задвижени.

ИМЕТО НА ЕДИН МОДЕЛ ОФОРМЯ НЕГОВАТА ЛИЧНОСТ.
Силвия, стратегически управител назоваване на модели

ЗАД КУЛИСИТЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА НАИМЕНУВАНЕ НА МОДЕЛИ НА RENAULT

Стратегията за назоваване на модели на Renault се трансформира през годините. В продължение на десетилетия имената на моделите стартират с буквата „ R “ (за Renault), последвана от число. Въпреки това, в хода на историята на марката, множеството модели носят лични имена.

Имената са доста по-въздействащи, защото смисъла зад името провокира прочувствен отговор. Всяка марка, която се стреми да сътвори връзка със своите клиенти, не би трябвало да не помни това!

Освен това, измислянето на действителни имена основава опция за игра с разнообразни дължини и звуци. „ Кратките, игриво звучащи имена като Clio и ZOE подхождат на модели, които са компактни, градски и пъргави, до момента в който дългите, внушителни имена като Talisman работят добре за огромни модели “, изяснява Силвия.

Някои имена даже изпращат концептуални и серийни модели в автомобилната история. Например, Espace (което значи „ пространство “ на френски) е идеалното име за миниван, до момента в който Twingo е игриво име с динамично чувство.



ПРАВИЛНОТО ИМЕ ИЗИСКВА ВРЕМЕ

Името, което се афишира при лансиране на нов модел, е резултат от дългогодишни размишления и проучвания. Редица основни заинтригувани страни на Renault концентрират напъните си върху постигането на точния баланс сред името, идентичността и целевия пазар на модела, както и полезностите и личността на марката. Маркетингови, дизайн, продуктови и правни екипи на Renault работят в тясно съдействие.

„ Renault употребява своя забележителен опит по време на целия развой. Всички имена, върху които работим, би трябвало да подхождат на моделите и обещанията и преимуществата, които те носят. Голяма част от нашата работа се концентрира към прочувствените реакции, които имената провокират, и по какъв начин се възприемат от целевата публика. "

Силвия изяснява, че има три съществени метода за намиране на име.

Първата опция е да се върне емблематично име, което да свърже предишното на марката с нейното бъдеще. Например, Renault употребява истинското име Megane, давайки му съвременен поврат посредством Megane E-TECH Electric, нов високотехнологичен, стилен хечбек, който ще бъде стартиран при започване на 2022 година

Вторият вид е да се избере име от листата с имена, непокътнати от Renault.

„ Renault държи лиценз върху доста имена, които желае да отбрани. Тези имена са нещо, с което се гордеем и ценим, защото те капсулират нашето минало и обезпечават нашето завещание. "
Третият вид е да използваме креативната си сила, с цел да предложим нови имена.

Първоначалният лист с десетки имена последователно се редуцира въз основа на набор от правни, езикови и културни „ лакмусови проби “, извършени във всички страни, където моделът ще се предлага.

Три имена са определени и се показват на изпълнителните мениджъри и основния изпълнителен шеф. Те имат последната дума за името, което смятат, че най-добре дава отговор на визията им за модела.

И името, което е определено за извънредно амбициозния SUV модел на марката е... AUSTRAL!

НОВА ПОСОКА В СТРАТЕГИЯТА ЗА НАИМЕНУВАНЕ НА МОДЕЛИ НА RENAULT С AUSTRAL
През 2005 година Renault записва комерсиална марка AUSTRAL, име, което дава отговор на редица основни критерии.

Произлизащо от латинската дума “australis ”, AUSTRAL носи в себе си жизнеността и топлината на юга и спокойното наслаждение от природата, предоставяйки неограничени благоприятни условия. Името резонира в доста европейски езици, в това число френски (което е значимо за марка, горда с корените си), испански, британски и италиански. Международното име е съвършен избор за модел, който ще се продава в цяла Европа и оттатък.

Името носи огромно значение, предизвика прочувствена реакция и отразява позиционирането на автомобила като SUV от C-сегмента, който е подготвен да поеме всяко предизвикателство. С две букви „ A “ и съгласните „ STR “ в средата, думата е построена към съразмерен баланс от лесни за изговаряне звуци, предизвиквайки силата и контрола на SUV автомобил.

Името се свързва изключително добре със тактиката и идентичността на марката, защото Renault се нарежда като съвременна марка, която излъчва топлота, грижи се за хората и дава приоритет на техните потребности.

AUSTRAL, който отваря вратата към оповестената от Лука де Мео епоха „ Nouvelle Vague “, капсулира алхимията на облиците, които основава, звуците, към които е построен, самия артикул и марката. Както изяснява Силвия, „ откакто новото име е разкрито, магията може да стартира “.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР